Με ένα δραματικό-απονενοημένο διάβημα έκλεισε την προεκλογική εκστρατεία του ο Αλέξης Τσίπρας φωνάζοντας ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα σας πάρει τα σπίτια» και κατηγορώντας τη… δεξιά, την ώρα που προσκαλεί τους Κασιδιάρηδες να τον ψηφίσουν ως αντισυστημικό και εκλιπαρώντας για κυβέρνηση συνεργασίας…

Με μια από τα ίδια, αδυνατώντας να προσφέρει όραμα και προοπτική στη χώρα, μεταφέροντας τη μαύρη προεκλογική διαφήμιση του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του και με το βλέμμα σε μια ακόμη συγκέντρωση απελπισίας κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν αρνητικά και τιμωρητικά ως προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως δηλαδή έπραξε και με τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής που θα ψήφιζαν το κόμμα Κασιδιάρη.

Το… κάστρο της Αχαΐας δεν προσέφερε στον Αλέξη Τσίπρα την ασφάλεια στην οποία προσέβλεπε για το κλείσιμο του προεκλογικού αγώνα. Αντιθέτως, η συγκέντρωση δεν έδειξε τίποτα διαφορετικό απ' όσες προηγήθηκαν και η επιλογή να προτιμηθεί πήγε… κουβά.

Η ομιλία, το ύφος, το περιεχόμενό της έδειξαν πως η ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου απλώς περιμένει το αποτέλεσμα και ευελπιστεί σε μια διαφορά μικρότερη από αυτήν που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις τις οποίες καταγγέλλουν.

Οι επικλήσεις στην Αριστερά την ώρα που τον καταγγέλλουν όλα τα κόμματα για αναζήτηση ψήφων στην πιο ακραία μορφή της ακροδεξιάς, αυτήν των ναζιστικών μορφωμάτων και των οπαδών τους, μόνο ως επιβεβαίωση της αδυναμίας χάραξης μιας στρατηγικής συγκεκριμένης μπορεί να εκληφθεί.

Και είναι αυτό ακριβώς που και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήδη συζητούν εν αναμονή των αποτελεσμάτων της Κυριακής, αφού όπως τονίζουν τα όσα έγιναν προεκλογικά ήταν αποφάσεις του ιδίου και ενός στενού κύκλου ανθρώπων του.

Αρκεί να σημειωθεί η συνεχής αναφορά του στη μεσαία τάξη και η προσπάθεια εν είδει απολογίας προκειμένου να αλλάξει την εικόνα που διαμορφώθηκε μετά την αποκάλυψη του κρυφού σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ από τον Γιώργο Κατρούγκαλο, αλλά και τις δηλώσεις της Θεανούς Φωτίου. Σχεδίου που δείχνει ότι η μεσαία τάξη θα βρεθεί στο στόχαστρο μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες εκλιπαρώντας για μια παραπάνω ψήφο. Ψαρεύοντας στα θολά νερά των νεοναζί και ρίχνοντας δίχτυα σε νέα παιδιά και μαθητές, αδιαφορώντας για το γεγονός πως βρίσκονται στην τελική ευθεία των πανελλαδικών εξετάσεων.

Στην Πάτρα η ομιλία του περιέλαβε τα πάντα. Όλα όσα έχει υποστηρίξει αναπαράγοντας τα τρολ, τον κομματικό στρατό της Κουμουνδούρου και όλα όσα υπόσχεται μέσα από ένα πρόγραμμα που, αν εφαρμοστεί, έστω και το μισό, θα προκαλέσει ανεπανόρθωτο πλήγμα στη χώρα και την ανάπτυξή της.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε την προεκλογική εκστρατεία του όπως ακριβώς την ξεκίνησε: με fake news και διχαστική ρητορική που παραπέμπει ευθέως στον προηγούμενο αιώνα.

Με κορυφαία δήλωση ότι «εμείς θα σώσουμε τα σπίτια και τις περιουσίες της μεσαίας τάξης» αλλά και την αναφορά στους νέους λέγοντας «καταλαβαίνω πως θέλετε να τιμωρήσετε αυτούς που συνέθλιψαν τα όνειρά σας. Θα ηττηθούν αν ψηφίσετε εμένα και τον ΣΥΡΙΖΑ» και υποστηρίζοντας πως αυτή είναι η… πιο αντισυστημική ψήφος.

Και κατέληξε φυσικά με επίκληση του Ανδρέα Παπανδρέου, φτάνοντας στο σημείο να ζητήσει από τους οπαδούς του τις ώρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές να «κυνηγήσουν» ψήφους και αναποφάσιστους.