Η συζήτηση Φαίης Σκορδά και Αλέξη Τσίπρα πήγε στο προσκλητήριο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής που θα ψήφιζαν το κόμμα Κασιδιάρη. Η Φαίη Σκορδά μιλά για ιδεολογία και πώς θα γίνει να ψηφίσουν… αριστερά, με τον Αλέξη Τσίπρα να δίνει μια άκρως προσβλητική απάντηση για τους Έλληνες πολίτες αλλά και για τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να πείσει πως απευθύνεται σε… παραπλανημένους που, παρά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, την καταδίκη και τη φυλάκιση των επικεφαλής της Χρυσής Αυγής και τα όσα έχουν γίνει γνωστά, δηλώνουν πως θα ψήφιζαν ένα κόμμα, αυτό του Κασιδιάρη, από… άγνοια.

Και στην ερώτηση για το αν είναι θέμα ιδεολογίας και πώς θα καταστεί εφικτό να ψηφίσουν τώρα ΣΥΡΙΖΑ δίνει την επική αλλά άκρως προσβλητική για το σύνολο των Ελλήνων ψηφοφόρων αφού δεν αφορά μόνο τους οπαδούς της Χρυσής Αυγής:

«Αφήστε με να έχω μια διαφορετική εκτίμηση για το κατά πόσο είναι θέμα ιδεολογίας στη χώρα μας η ψήφος των πολιτών».

Με λίγα λόγια ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί πως στην Ελλάδα οι πολίτες επιλέγουν ποιόν θα ψηφίσουν είτε από άγνοια είτε για άλλους λόγους στους οποίους η… ιδεολογία δεν παίζει σοβαρό ρόλο.

Και αυτό την ώρα που απευθύνεται ο ίδιος στους πολίτες μιλώντας:

- Για αριστερά και ηθικά πλεονεκτήματα της ιδεολογίας που αυτή εκφράζει

- Για μια κακή δεξιά (τα συνθήματα «Αλέξη γερά να φύγει η δεξιά» και «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει η δεξιά» είναι κυρίαρχα)

- Για κυβέρνηση προοδευτική

- Για συμμαχίες του δημοκρατικού τόξου και άλλα τινά.

Με λίγα λόγια την ώρα που προτάσσει ιδεολογικά πρόσημα απευθυνόμενος στους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ για να δικαιολογήσει το άνοιγμα στους ψηφοφόρους του νεοναζιστικού μορφώματος δηλώνει πως δεν ψηφίζουν οι Έλληνες με βάση την ιδεολογία.

Η υποκρισία κυριαρχεί. Όμως παράλληλα επιβεβαιώνει ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και συνολικά τα στελέχη του κόμματός του υποτιμούν και προσβάλλουν τους πολίτες.

Δεν είναι πολύς, άλλωστε ο καιρός, που η Πόπη Τσαπανίδου δήλωνε ότι αν βγει η Νέα Δημοκρατία πρώτο κόμμα τότε αυτό θα σημαίνει πως οι πολίτες θα έχουν παραπλανηθεί. Ούτε και ο καιρός που ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας δήλωνε ότι αν είχε να διαθέσει 50 δισ. ευρώ θα έβγαινε πρωθυπουργός μέχρι να βαρεθεί.

Ειδικά με το τελευταίο ο Αλέξης Τσίπρας είχε δείξει τη γνώμη έχει για τους Έλληνες πολίτες αφού εμμέσως πλην σαφώς δήλωνε ότι θα μοίραζε χρήμα για να πάρει ψήφους. Τώρα με το θέμα της ιδεολογίας πάντως έριξε και ένα γερό… χαστούκι στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που ακριβώς αυτό προτάσσουν για να δικαιολογήσουν την ψήφο τους.

Ο διάλογος Σκορδά - Τσίπρα

Δείτε τον διάλογο, όπου μεταξύ των άλλων ο Τσίπρας αναφέρει και ότι ο ρόλος του είναι να… ανοίγει μυαλά:

Φ. ΣΚΟΡΔΑ: Ίσως εγώ το βλέπω διαφορετικά. Γιατί αναφερθήκατε, και έγινε και ένας ντόρος μεγάλος νομίζω, και για τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής. Αυτοί οι άνθρωποι που ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή, όταν το ακούνε τώρα αυτά από εσάς, τι σκέφτονται;

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Δεν ξέρω τι σκέφτονται...

Φ. ΣΚΟΡΔΑ: Δηλαδή θεωρείτε ότι είχαν ψηφίσει έτσι από αντίδραση; Έχουν κάποια “πιστεύω” τόσο ακραία;

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Εγώ, κυρία Σκορδά, θα λέω πάντοτε τις απόψεις μου και τις θέσεις μου, τα πιστεύω μου. Και ο ρόλος μου όχι μόνο ως επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ενός προοδευτικού πολιτικού, είναι να ανοίγω δρόμους και να ανοίγω και μυαλά, εάν μπορώ. Δηλαδή αυτό είναι το κρίσιμο.

Φ. ΣΚΟΡΔΑ: Υπό αυτή την έννοια, θέλετε να τους κερδίσετε;

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Μου δίνετε την ευκαιρία να πω κάτι τώρα.

Φ. ΣΚΟΡΔΑ: Παρακαλώ.

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Πολλή σπέκουλα έχει πέσει σε αυτό. Οι 600.000 άνθρωποι που ψηφίσανε τη Χρυσή Αυγή, τους θεωρούμε φασίστες όλους. Υπάρχουν φασίστες με τους οποίους όχι απλά είμαστε σε σύγκρουση, αλλά στέλνουν και μέλη μας στο νοσοκομείο κάποιες στιγμές. Και υπάρχουν και οι λαϊκοί άνθρωποι. 600.000 άνθρωποι. Οι οποίοι, για κάποιους λόγους που φταίει το πολιτικό σύστημα γι’ αυτούς τους λόγους, και φταίμε και εμείς γι’ αυτούς τους λόγους.

Φ. ΣΚΟΡΔΑ: Μετά από δολοφονία όμως, μετά από αυτά, πώς συνεχίζουν να ψηφίζουν;

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Αυτό είναι η μεγάλη ευθύνη η δική μας. Είναι σαν να λέμε τώρα -αυτή τη στιγμή στη Γαλλία η Λεπέν έχει φτάσει το 40%. Το ξέρετε; Και έχει πάρει όλα τα λαϊκά στρώματα που ήταν στο Κομμουνιστικό Κόμμα της Γαλλίας της προηγούμενης δεκαετίας. Άρα τι θα πούμε στους...

Φ. ΣΚΟΡΔΑ: Άρα τι χαρακτηριστικά έχουν αυτοί οι άνθρωποι; Μπορούν να δεχτούν αυτές τις προοδευτικές αλλαγές;

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Τι θα πούμε; Θα πούμε ότι θα τους αφήσουμε στη Λεπέν; Δεν θέλει η Αριστερά να τους κερδίσει πίσω τους λαϊκούς ανθρώπους που πήγανε με τη Λεπέν; Το ίδιο θα πούμε και εδώ.

Φ. ΣΚΟΡΔΑ: Είναι θέμα ιδεολογίας, όμως. Όχι;

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Αφήστε με να έχω μια διαφορετική εκτίμηση για το πόσο κατά πόσο είναι θέμα ιδεολογίας στη χώρα μας η ψήφος των πολιτών.