«Υπάρχει μια εξαιρετική συγκυρία τα τελευταία χρόνια, διότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, όλοι οι Δήμοι και βεβαίως η κεντρική Κυβέρνηση, είμαστε ουσιαστικά στο ίδιο πνεύμα, το φιλοπρόοδο, το αναπτυξιακό, το συνεργατικό για να φτιάξουμε τη Θεσσαλονίκη του 2030», τόνισε ο Υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης, υποψήφιος Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξη στον ΣΚΑΙ και τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά.

Επισήμανε ότι: «Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν από δύο χρόνια ανέθεσε τον συντονισμό του master plan για τη Θεσσαλονίκη του 2030 στο Μακεδονίας – Θράκης. Είναι 30 και πλέον έργα για τη Θεσσαλονίκη που αφορούν τις υποδομές, τις δομές υγείας και πρόνοιας, το περιβάλλον, τις αναπλάσεις και την καινοτομία, έργα δημόσια και ιδιωτικά, με προσδιορισμένες πηγές χρηματοδότησης και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, συνολικού προϋπολογισμού 9 δισεκατομμυρίων 350 εκατομμυρίων ευρώ και με σκοπό το 2030 η Θεσσαλονίκη που θέλουμε να είναι μια δυναμική πόλη που να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή».

Για το Μετρό και τα έργα της Θεσσαλονίκης

Για την εξέλιξη βασικών έργων της Θεσσαλονίκης ο κ. Καλαφάτης αναφέρθηκε στο Μετρό τονίζοντας ότι: «Είναι σημαντικό ότι το Μετρό θα λειτουργήσει σε ένα χρόνο από τώρα και θα είναι το πιο σύγχρονο και το πιο ασφαλές της Ευρώπης. Ένα Μετρό με μεγάλες καινοτομίες. Με ένα μουσείο, μέσα στο οποίο θα φιλοξενούνται τα αρχαιολογικά ευρήματα, η πολιτιστική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης». Και πρόσθεσε: «Το πρότζεκτ “Θεσσαλονίκη 2030” συμπεριλαμβάνει και σειρά άλλων έργων όπως το FlyOver, το νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο, η αναβάθμιση της Βιομηχανικής Ζώνης Δυτικής Θεσσαλονίκης. Ο Πρωθυπουργός έχει κάνει τεράστια προσπάθεια τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Και αυτή η προσπάθεια θέλουμε να συνεχιστεί. Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και μαζί, η Μακεδονία, η Θράκη, η Θεσσαλονίκη».

«Από την πρώτη στιγμή στο Μακεδονίας – Θράκης», υπογράμμισε ο Στ. Καλαφάτης, «είχαμε σαν σκοπό να βάλουμε μια έντονη αναπτυξιακή και κοινωνική πινελιά στο εθνικό έργο που επιτελεί για δεκαετίες. Το κάναμε. Και σ΄αυτά θα αναφερθώ διεξοδικά, σήμερα το απόγευμα, στο Βελλίδειο, στην προεκλογική μου ομιλία, όπως και γιατί χρειάζεται η χώρα μας να συνεχίσει με μια Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία που θα σημαίνει Αυτοδύναμη Ελλάδα. Με τον σημερινό και αυριανό Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που θα οδηγήσει από τις 21 Μαΐου και μετά την Πατρίδα μας και όλον τον ελληνικό λαό σε ημέρες ευημερίας και προκοπής».