Εξήγηση στο γιατί η Ροδόπη ήταν η μόνη εκλογική περιφέρεια στον χάρτη της Ελλάδας που απέκτησε ροζ χρώμα σε αντίθεση με τη σαρωτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές , δίνουν νέες περίεργες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες, πληροφορίες που άπτονται των εθνικών θεμάτων.

Αναλύοντας το προφιλ του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή, Οζγκιούρ Φερχάτ, φαίνεται ότι μετά το ανοιχτό προεκλογικό κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα σε χρυσαυγίτες, η «επιτυχία» του οποίου αποτυπωθηκε στα χθεσινά ποσοστά, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χαμπάριαζει να συνομιλεί ακόμη και με εκλεκτούς της Άγκυρας προκειμένου να εξασφαλίζει ψηφαλάκια.

Με ενσωμάτωση στο 99,65%, ο ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη συγκεντρώνει ποσοστό 33,18%, η ΝΔ 27,05% και το ΠΑΣΟΚ 22,65%, με τα τρία κόμματα να κερδίζουν από μία έδρα.

Ο εκλεκτός της Κουμουνδούρου Φερχάτ, πρώτος σε ψήφους στη συγκεκριμένη περιφέρεια με 12.208 σταυρούς, επιστρατευόντας όλο το οπλοστάσιο της τουρκικής προπαγάνδας, έκανε λόγο προεκλογικά για τουρκική μειονότητα στη Δυτική Θράκη. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι η εκλογή του αποδίδεται στις καλές δημόσιες σχέσεις του με το τουρκικό προξενείο οι οποίες δημιουργούν πολιτικό πρόβλημα, ενώ σύμφωνα με πηγές της Πειραιώς ενδέχεται το θέμα να θίξει σύντομα με δηλώσεις του και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μάλιστα η καταγγελία δεν προέρχεται από στελέχη της ΝΔ στην περιοχή αλλά από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Με ανάρτησή της η Ελένη Λαφτσή, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Δήμου Κομοτηνής που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε πυρά για την εκλογή του Οζγκιούρ Φερχάτ κάνοντας λόγο για ωμή παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στα πολιτικά πράγματα στη Ροδόπη.

Διαβάστε την ανάρτηση της Ελένης Λαφτσή


«Συγχαρητήρια στο τουρκικό προξενείο που για άλλη μια φορά κατάφερε να παρέμβει στα πολιτικά πράγματα στη Ροδόπη! Συγχαρητήρια και σε όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια του ερντογανικού κράτους να εκλέξει το υποτιθέμενο αριστερό δεκανίκι τους ως βουλευτή στη Ροδόπη. Συγχαρητήρια και σε όσους προσπαθούν να περάσουν στην κοινή γνώμη αυτή την παρέμβαση της Τουρκίας ως νίκη ενός αριστερού χώρου. Θα σας στενοχωρήσω αλλά αυτή η υποβοηθούμενη εκλογή ούτε αριστερή ούτε προοδευτική στο ελάχιστο είναι. Είναι μόνο παρέμβαση ωμή και αισχρή!».

Ο υεκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει τις επίμαχες δηλώσεις με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε δηλώσεις του στη μειονοτική ιστοσελίδα birlikgazetesi.org και είχε δηλώσει πως το κόμμα του θα καταβάλει προσπάθειες για τη βελτίωση του μορφωτικού επιπέδου της «τουρκικής» μειονότητας της Δυτικής Θράκης.