Με μια δεύτερη συνεχόμενη εκλογική συντριβή να βρίσκεται δύο εβδομάδες μακριά, ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει φαινόμενα διάλυσης. Τα αλληλομαχαιρώματα μεταξύ των πρώην συντρόφων είναι πλέον καθημερινά και γίνονται όλο και πιο βαθιά, χωρίς κανένας να μπορεί να ελέγξει την κατάσταση. 

Χθες, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Άγης Τάτσης, εξαπέλυσε βαρύτατες κατηγορίες περί «5ης φάλαγγας» στο εσωτερικό του κόμματος που προσπαθεί να απομακρύνει όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους για να επιτύχει την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα από την προεδρία. Θα περίμενε κάποιος ότι μετά από μια τέτοια δήλωση που έκανε το κόμμα άνω – κάτω, ο κ. Τάτσης θα δεχόταν μια επίπληξη ή έστω θα του επιβαλλόταν να ανασκευάσει με κάποιο διακριτικό τρόπο. 

Αντίθετα, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε σήμερα με μεγαλύτερη σφοδρότητα για να υπερασπιστεί τη χθεσινή ανάρτηση. Μιλώντας στο Mega, ο κ. Τάτσης είπε ότι «μια σύμπτωση που επαναλαμβάνεται πολλές φορές, παύει να είναι σύμπτωση. Ολη αυτή την περίοδο βλέπουμε με συνεχείς παρεμβάσεις μιας συγκεκριμένης ομάδας που έρχεται και αλλοιώνει το στίγμα, τις θέσεις, τις κεντρικές απόψεις του κόμματος, γύρω από κρίσιμα, από κομβικά ζητήματα» είπε και εξήγησε: «πριν κάποιο καιρό σε μια κεντρική επιτροπή, κατέβηκε η άποψη, να ληφθεί απόφαση στο ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν πρέπει η Ελλάδα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια, διότι αυτό προάγει τους εθνικισμούς, εντάσεις κ.λπ. Μετά είχαμε τις “Πρέσπες του Αιγαίου”, μια άποψη που έρχεται να βάλει στην ίδια ευθεία, δυο εντελώς διαφορετικά ζητήματα γεωπολιτικά. Μετά έχουμε την απαράδεκτη ενέργεια στο δήμο Αθηναίων, με τη μη υπερψήφιση του ψηφίσματος, για τον πολιτικό κρατούμενο Έλληνα δήμαρχο της Χειμάρρας. Χθες είχαμε την παρέμβαση του Νίκου Φίλη. Φτάσαμε να βάζουμε μόνοι μας θέμα απογραφής στη Θράκη. Πέμπτη φάλαγγα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι όλοι αυτοί που υπονομεύουν με συνεχείς παρεμβάσεις την κεντρική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε κρίσιμα εθνικά θέματα».