Έξω φρενών με τον αποκλεισμό του από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Καρδίτσα είναι ο Γιώργος Βαϊόπουλος, ο οποίος στις εκλογές της 21ης Μαΐου είχε έρθει δεύτερος με 4.067 σταυρούς, αλλά εκτέθηκε ανεπανόρθωτα όταν συνεργάτες του συνελήφθησαν διότι έδιναν σταυρωμένα με το όνομα του ψηφοδέλτια σε Ρομά έναντι αμοιβής 20 ευρώ στον καθένα. 

Σε γραπτή δήλωση του, ο Γιώργος Βαϊόπουλος έκανε λόγο για μεθοδεύσεις που οδήγησαν στην αποπομπή του και επιτέθηκε σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εντός και εκτός Καρδίτσας, τα οποία, όπως είπε, υιοθέτησαν ανακρίβειες και ψεύδη και κατάφεραν να πετύχουν τον αποκλεισμό του από το ψηφοδέλτιο. «Δυστυχώς, μια ισχνή μειοψηφική εσωκομματική ομάδα, συνεπικουρούμενη από την τοπική κομματική ηγεσία, υιοθετώντας ανακρίβειες και ψεύδη επεδίωξε και τελικά κατάφερε τον αποκλεισμό μου από το ψηφοδέλτιο. Συκοφαντίες, που ταυτίστηκαν με τις πολιτικές ύβρεις των αντιπάλων. Είναι η ίδια ομάδα, που εναντιώνεται σε κάθε μορφή διεύρυνσης και ανοίγματος του κόμματος στην κοινωνία. Αυτό ακριβώς που αντιπροσώπευε και η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο, με την οποία ταυτίστηκαν 4.000 και πλέον πολίτες δείχνοντας εμπιστοσύνη στο όραμα του Αλέξη Τσίπρα και στο πρόσωπό μου» τόνισε ο Γιώργος Βαϊόπουλος, αποκαλύπτοντας ότι και στην Καρδίτσα, τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ μοιάζουν με πυριτιδαποθήκη που μπορεί να εκραγεί με την την πρώτη σπίθα.

Για την ιστορία, τη θέση του Γιώργου Βαϊόπουλου πήρε ο Σπύρος Λάππας, ο οποίος τοποθετήθηκε στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου.

Η ανακοίνωση του Γιώργου Βαϊόπουλου

«Το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν ιδιαίτερα αρνητικό και αποτέλεσε ένα απρόσμενα ισχυρό σοκ σε όλους μας. Για μία ακόμη φορά θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους 4.000 και πλέον πολίτες που με υποστήριξαν με την ψήφο τους, θα είμαι δίπλα τους. Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου θα δοθεί η μάχη των μαχών και την κρίσιμη αυτή στιγμή ο καθένας μας οφείλει να αναλάβει την ευθύνη πουν του αναλογεί ,προέχει η ενότητα και δεν περισσεύει κανείς. Η προσπάθειά μου να πείσω τους πολίτες να στηρίξουν τον Αλέξη Τσίπρα θα είναι συνεχής. Παράλληλα, έχω πολιτικό και ηθικό χρέος πρωτίστως στους 4.000 συμπολίτες, αλλά και σε όλους τους πολίτες του νομού, να τοποθετηθώ δημόσια και να απαντήσω στις εναντίον μου μεθοδεύσεις, οι οποίες τελικώς οδήγησαν στον αποκλεισμό και την αντικατάστασή μου από το ψηφοδέλτιο. Συκοφαντικά δημοσιεύματα με ενέπλεξαν σε ενέργειες, που ούτε γνώριζα, ούτε είχα σχέση και προφανώς ουδεμία συμμετοχή. Η υπόθεση απασχολεί τη δικαιοσύνη, κανείς δεν με έχει καλέσει για οποιασδήποτε μορφής εξηγήσεις και καμία αναφορά δεν έχει γίνει στο όνομά μου πέρα από ψευδή και ανυπόστατα δημοσιεύματα, που διακινήθηκαν από συγκεκριμένους δημοσιογραφικούς και αντίπαλους πολιτικούς κύκλους.

Δυστυχώς, μια ισχνή μειοψηφική εσωκομματική ομάδα, συνεπικουρούμενη από την τοπική κομματική ηγεσία, υιοθετώντας ανακρίβειες και ψεύδη επεδίωξε και τελικά κατάφερε τον αποκλεισμό μου από το ψηφοδέλτιο. Συκοφαντίες, που ταυτίστηκαν με τις πολιτικές ύβρεις των αντιπάλων. Είναι η ίδια ομάδα, που εναντιώνεται σε κάθε μορφή διεύρυνσης και ανοίγματος του κόμματος στην κοινωνία. Αυτό ακριβώς που αντιπροσώπευε και η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο, με την οποία ταυτίστηκαν 4.000 και πλέον πολίτες δείχνοντας εμπιστοσύνη στο όραμα του Αλέξη Τσίπρα και στο πρόσωπό μου. 

Στις 25 Ιουνίου βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα εκλογική μάχη για την κοινωνία. Τώρα είναι η ώρα της μέγιστης δυνατής συσπείρωσης όλων των προοδευτικών πολιτών χωρίς εξαιρέσεις, προσωπικές στρατηγικές και αποκλεισμούς, για δικαιοσύνη, δημοκρατία, ισότητα, ανάπτυξη και πρόοδο. Στον δύσκολο αυτό αγώνα δίνουμε όραμα και ελπίδα στην κοινωνία αποτρέποντας την ηγεμονική παντοδυναμία της δεξιάς. Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου στηρίζω τον Αλέξη Τσίπρα. Θα τον στηρίξω και την επόμενη μέρα θωρακίζοντας την πρωταγωνιστική παρουσία του προέδρου μας στην πολιτική ζωή. Ο αγώνας για τη χώρα και τον τόπο μου την Καρδίτσα θα είναι συνεχής και σταθερός ώστε να μείνει ζωντανή η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο».