Γράφει ο Αριστείδης Ζορμπάς 

Από τη ρεματιά του Χαλανδρίου ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να στείλει το μήνυμα ότι το οικονομικό Σχέδιο Δράσης του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνία μπορεί να του δώσει τη δυνατότητα να γνωστοποιήσει, στις πλατιές μάζες των πολιτών, την «ελάφρυνση» από τα βάρη, φιλοδοξώντας παράλληλα να καλύψει τις είκοσι μονάδες διάφορα από τη Νέα Δημοκρατία. 

Τις τελευταίες ώρες ο κ. Τσίπρας εθεάθη να βοηθάει άτομο με ειδικές δεξιότητες πάνω στο αμαξίδιό του να ανέβει σε πεζοδρόμιο. 

Στο πρόγραμμά του είχε υποστηρίξει, μεταξύ άλλων, για την κατηγορία των ΑμεΑ: 

-Ριζική μεταρρύθμιση στο σύστημα διάγνωσης και πιστοποίησης, με ενίσχυση των ΚΕΠΑ και παραπέρα στελέχωσή τους και με ειδικότητες κοινωνικών ειδικοτήτων.
-Υλοποίηση «πάσο του ανάπηρου ατόμου», που θα είναι συνδεδεμένο με τον ηλεκτρονικό του/της φάκελο.
-Αύξηση της δαπάνης των επιδομάτων αναπηρίας κατά 20%, ανεξαρτήτως ηλικιακών κριτηρίων, με άρση των υφιστάμενων αδικιών σε κατηγορίες ανάπηρων ατόμων.
-Εξασφάλιση Προσωπικού Βοηθού ή φροντιστή για 70.000 άτομα, ανάλογα με τις ανάγκες του ανάπηρου ατόμου, ακόμη και σε 24ωρη βάση.
-Ολα τα κτίρια δημόσιας χρήσης εντός τριετίας θα γίνουν προσβάσιμα.
-Πιλοτικό πρόγραμμα 20 προσβάσιμων γειτονιών. 

Είναι ο ίδιος πολιτικός αρχηγός που ενώ δηλώνει τα παραπάνω σήμερα –εκ του ασφαλούς–, το πρόσφατο 2017, από την κυβέρνησή του, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, οι ανάπηροι, οι χρονίως πάσχοντες βρέθηκαν αντιμέτωποι με περικοπές επιδομάτων και αναπηρικών συντάξεων και παράλληλα περιορισμού του αριθμού των δικαιούχων σε αυτά. 

Είναι ο κ. Τσίπρας ο ίδιος πολιτικός αρχηγός που είχε καταψηφίσει τον Προσωπικό Βοηθό, την ισότιμη πρόσβαση στη Δικαιοσύνη, ενώ δήλωνε παρών στην τροπολογία για την Εθνική Πύλη Αναπηρίας, την Κάρτα Αναπηρίας, τα ηλεκτρονικά ΚΕΠΑ. 

Είναι ο ίδιος που απείχε και από την ψήφιση της αύξησης κατά 8% των επιδομάτων των ΑμεΑ.
Σήμερα ο κ. Τσίπρας ανερυθρίαστα λέει ότι μέσα σε τρία χρόνια, αν ξαναείναι στην εξουσία, θα κάνει όλα τα δημόσια κτήρια προσβάσιμα στα ΑμεΑ, κάτι που δεν προώθησε στο ελάχιστο όταν κυβέρνησε αυτόν τον τόπο για πέντε ολόκληρα χρόνια.

Είναι ο ίδιος πολιτικός άνδρας που πρόσφατα μιλούσε ξανά για μερικές διαγραφές ενός μεγάλου μέρους του πανδημικού χρέους και δόσεις για το υπόλοιπο, κατάργηση –υπό προϋποθέσεις– του πτωχευτικού νόμου κι αντικατάστασή του από ένα πλαίσιο το οποίο θα προστατεύει την πρώτη κατοικία για εργαζομένους και τα μεσαία στρώματα, καθώς και συνολική ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, όπως η Υγεία και η εκπαίδευση, αλλά και λύσεις για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης. 

Προφανώς, ξεχνώντας την πολιτεία του, ήταν ο ίδιος που χλεύαζε τους δανειστές προεκλογικά πριν από το 2015 και εφάρμοζε δυσβάστακτα μέτρα ως κυβέρνηση. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαχρονικά προσπαθεί να κρύψει την πραγματική πολιτική του σε μια σειρά κρίσιμων θεμάτων, έχοντας ως μοναδικό στόχο την κατάληψη της εξουσίας.

Οταν βρεθεί στην εξουσία η πολιτική του, δεν έχει καμία σχέση με όσα υποστήριζε σε προεκλογικό χρόνο και πολύ περισσότερο δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική και τις διαχρονικές ιδέες της Αριστεράς. 

Η υποκρισία είναι κάτι που χαρακτηρίζει το κόμμα του κ. Τσίπρα.

Είναι εξαιρετικά λυπηρό για την ελληνική κοινωνία η υποκρισία του συγκεκριμένου να αφορά –μεταξύ άλλων- και την ευαίσθητη κατηγορία των συμπολιτών μας με ειδικές δεξιότητες.

Του γυρίζουν την πλάτη 

Τα νέα στοιχεία των κυλιόμενων δημοσκοπήσεων χαρακτηρίζονται τραγικά για τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα γκρουπ τα οποία μελετάει ο καθηγητής Μαραντζίδης έχουν εκπλήξει ακόμα και τον ίδιον, αφού δείχνουν τεράστια αποσυσπείρωση των ψηφοφόρων του κόμματος. Σε κάποιες περιφέρειες παρατηρείται ποσοστό και κάτω του 60% στη συγκεκριμένη κατηγορία. 

Μεγάλες απώλειες παρουσιάζει το κόμμα προς την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντόπουλου και λιγότερο προς το ΜέΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη. Σε κάποιους νομούς της Πελοποννήσου, αλλά και στα νησιά του Αιγαίου παρατηρείται τάση φυγής ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και προς το ΚΚΕ. 

Πλήρως αποθαρρυντικά είναι για το κόμμα τα ποσοστά στη νεολαία, με τους ειδικούς να υπονοούν ότι μπορεί να γίνουν και χειρότερα στις εκλογές του Ιουνίου, αφού πολλοί νέοι εργάζονται ήδη σε καλοκαιρινούς προορισμούς. 

Μετά και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο αποφασίστηκε στην Κουμουνδούρου να υπάρξει ευρεία σύσκεψη, τη Δευτέρα με τη συμμετοχή και του Πολιτικού Σχεδιασμού, προκειμένου να επανεκτιμηθεί η κατάσταση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντιμέτωπος πια και με μια «λευκή απεργία» διαφόρων στελεχών. Το γεγονός ότι η παρούσα εκλογική αναμέτρηση γίνεται με λίστα, λειτουργεί υποβοηθητικά στο υποτονικό κλίμα που ήδη παρατηρείται, κυρίως μεταξύ διαφόρων στελεχών στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο δεύτερος στην Ανατολική Αττική Χρήστος Σπίρτζης, που είχε ευθύνη στον σχεδιασμό των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, φαίνεται ότι δεν αντιμετωπίζει με την ίδια ζέση τα αυτοδιοικητικά στελέχη του κόμματος, αναμένοντας να παρέλθει η εκλογή της 25ης Ιουνίου.
Αποσυσπείρωση παρατηρείται και στο μέτωπο του Διαδικτύου, αφού πολλά από τα «μετερίζια» του κόμματος (τρολ κ.λπ.) έχουν κατεβάσει τα… πληκτρολόγια αποδεχόμενοι την εκλογική… μοίρα τους.