Έκκληση στους πολίτες να αποφύγουν ενέργειες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν φωτιά έκανε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος υποδέχτηκε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο υπουργείο. 

«Η συνεργασία είναι το κλειδί στην προσπάθειά μας για την αντιπυρική περίοδο και φυσικά καθιστά αποτελεσματικό το έργο μας που είναι δύσκολο καθ' ότι η κλιματική κρίση είναι εδώ, έχουμε ξεπεράσει την κλιματική αλλαγή» τόνισε ο υπουργός και ζήτησε να στηριχτούν οι «μαχητές της πρώτης γραμμής που είναι οι 14.000 πυροσβέστες, οι 2.500 εποχικοί πυροσβέστες και οι 4.000 εθελοντές που δίνουν μάχη στην πρώτη γραμμή μαζί με τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα υπόλοιπα σώματα. Να ζητήσουμε να κάνουν την προσπάθεια αυτή συνολικά, γιατί καταλαβαίνω ότι αγαπάμε όλοι την πατρίδα μας, αγαπάμε όλοι τον τόπο μας και θέλουμε να δούμε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι«φωτιές υπάρχουν, είναι μία πραγματικότητα την οποία αντιμετωπίζουμε, πλημμύρες θα υπάρχουν, έντονα καιρικά φαινόμενα θα υπάρχουν και η δουλειά μας είναι η πολιτική προστασία, να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας, την περιουσία τους και τα δάση».