Με περισσότερους από 14.000 πυροσβέστες και τα περισσότερα εναέρια μέσα εδώ και τουλάχιστον τέσσερα χρόνια θα αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική τις φωτιές του καλοκαιριού. Ο σχεδιασμός για την αντιπυρική περίοδο παρουσιάστηκε κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και σε αυτό περιλαμβάνονται τόσο οι δράσεις πρόληψης όσο και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που θα είναι σε ετοιμότητα σε όλη τη χώρα. 

Συνολικά 14.040 άτομα αποτελούν τη δύναμη πυρόσβεσης που θα αντιμετωπίσει τις φωτιές. Ο αριθμός των οχημάτων φτάνει τα 3.654, ενώ τα εναέρια μέσα είναι 89, δηλαδή 28 περισσότερα από το 2019. 

«Η συνεργασία είναι το κλειδί στην προσπάθειά μας για την αντιπυρική περίοδο και φυσικά καθιστά αποτελεσματικό το έργο μας που είναι δύσκολο καθ' ότι η κλιματική κρίση είναι εδώ, έχουμε ξεπεράσει την κλιματική αλλαγή» τόνισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, και ζήτησε να στηριχτούν οι «μαχητές της πρώτης γραμμής που είναι οι 14.000 πυροσβέστες, οι 2.500 εποχικοί πυροσβέστες και οι 4.000 εθελοντές που δίνουν μάχη στην πρώτη γραμμή μαζί με τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα υπόλοιπα σώματα. Να ζητήσουμε να κάνουν την προσπάθεια αυτή συνολικά, γιατί καταλαβαίνω ότι αγαπάμε όλοι την πατρίδα μας, αγαπάμε όλοι τον τόπο μας και θέλουμε να δούμε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

antipyriki3.jpg

antipyriki4.jpg
antipyriki6.jpg
antipyriki8.jpg
antipyriki7.jpg
antipyriki5.jpg