Ισχυρές βάσιμες ενδείξεις για σχέσεις των οργανωμένων χούλιγκαν της «Θύρας 7» με την επίσημη εκπροσώπηση της ομάδας του Ολυμπιακού περιέχονται στη δικογραφία για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, στα επεισόδια που έλαβαν χώρα έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη, τον Δεκέμβριο του 2023. Από τα συμπεράσματα των ανακρίσεων και των καταθέσεων προκύπτει ότι, εκτός από την εμφανή ηγεσία, η εγκληματική οργάνωση πιθανότατα διευθύνεται από στελέχη της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του Αθλητικού Σωματείου Ολυμπιακός Σύλλογος Φιλάθλων Πειραιώς.
Χωρίς τη... συνδρομή και την «υψηλή προστασία» των «ερυθρολεύκων» αξιωματούχων, οι χούλιγκαν δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν. Ηγετικά στελέχη της οργάνωσης, όπως ο Α.Ι., ο Μ.Δ. και άλλοι, εισέρχονται στα γήπεδα, αλλά και στον αγωνιστικό χώρο ως SLO της ΠΑΕ Ολυμπιακός με διαπιστεύσεις που έχουν λάβει από τη Super League, κατόπιν σχετικού αιτήματος της ΠΑΕ, που υπογράφεται από τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο. Απολάμβαναν ειδικής μεταχείρισης, καθώς με τις διαπιστεύσεις ως SLO κινούνταν ελεύθερα σε όλους τους χώρους του γηπέδου, οργανώνοντας με φωνές και χαρακτηριστικές χειρονομίες τους «μικρούς» ώστε να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο για πρόκληση επεισοδίων και επίθεση στις αστυνομικές δυνάμεις.
Αξιόποινες πράξεις
Από τα αποδεικτικά στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί προκύπτει ότι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού έχουν συγκροτήσει –τουλάχιστον από τις αρχές του 2019– μια επιχειρησιακά δομημένη οργάνωση, η οποία –με οπαδικά κίνητρα– επιδίδεται σε σειρά κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων, όπως εκρήξεις και εμπρησμούς, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών μηχανισμών, ανθρωποκτονίες, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, κλοπές, ληστείες και εκβιασμούς. Η εγκληματική δράση τους έχει ως σημείο αναφοράς είτε την έκφραση διαμαρτυρίας για μη ευνοϊκά για τον Ολυμπιακό αποτελέσματα είτε συνιστά μέθοδο εκβιασμού απέναντι σε αντίπαλες ομάδες και στις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ όπως αναδεικνύει η δικογραφία, εντοπίστηκαν και οικονομικά οφέλη από τη δράση αρκετών μελών της οργάνωσης.
Ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, με διαπιστεύσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός, δημιούργησαν επεισόδια σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, δίνοντας το σύνθημα στους «μικρούς» της οργάνωσης, ηλικίας 16 έως 24 ετών, να κάνουν «ντου» στον αγωνιστικό χώρο. Ενδεικτικά της άνομης δράσης τους είναι τα επεισόδια στον ποδοσφαιρικό αγώνα του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στις 23 Απριλίου 2023 στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», όταν ένας εκ των κατηγορουμένων, ο Α.Ι., έστειλε σήμα στα μέλη της οργάνωσης να εισέλθουν από τις θύρες 6 και 7 στον αγωνιστικό χώρο και να επιτεθούν στους αστυνομικούς. Αντίστοιχο περιστατικό σημειώθηκε στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου, στις 03 Δεκεμβρίου 2023, όταν οι χούλιγκαν, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, εισέβαλαν στο γήπεδο με... ευκολία, καθώς ένα κορυφαίο στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός φέρεται να φρόντισε να ανοίξει η πόρτα της κερκίδας.
Στη δικογραφία αναλύεται η επιχειρησιακή δομή της εγκληματικής οργάνωσης η οποία περιλαμβάνει τα ηγετικά μέλη, τους αποκαλούμενους «μεγάλους» της «Θύρας 7», και τους «μικρούς», που χρησιμοποιούνται κυρίως ως δύναμη κρούσης. Οι «μεγάλοι» φέρονται να λαμβάνουν προσκλήσεις για δωρεάν είσοδο από την ΠΑΕ Ολυμπιακός, τις οποίες είτε μοίραζαν είτε πουλούσαν σε άλλους. Μάλιστα, κάποιοι από τους «αρχηγούς» εμφανίζονται να έχουν και εργασιακή σχέση σε διάφορους οργανισμούς του Πειραιά, ακόμη και χωρίς να προσφέρουν εργασία. Οπως προκύπτει από το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, ο Α.Ι. εργάζεται από το 2018 στην εταιρεία Red Store ΕΠΕ, που είναι η μπουτίκ του Ολυμπιακού, ο Π.Θ. εργάζεται από τον Ιούνιο του 2022 στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, οι Μ.Δ. και Κ.Π. εργάζονται στον δήμο Πειραιά από την 1η Ιουνίου 2022, οι Χ.Μ. και Χ.Ι. εργάστηκαν για ένα δίμηνο, το 2023, στον δήμο Πειραιά, ενώ ο Χ.Μ. εργαζόταν στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό από τις 6 Απριλίου 2020 έως τις 7 Δεκεμβρίου 2023, δηλαδή μέχρι την ημέρα που τραυματίστηκε θανάσιμα ο υπαρχιφύλακας Γιώργος Λυγγερίδης.
Οικονομικά οφέλη
Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης εντοπίζεται κυρίως στην Αττική και σε συγκεκριμένες περιοχές της επαρχίες, όπως στον Βόλο και τα Ιωάννινα. Για να έχει τον πλήρη έλεγχο στα υπόλοιπα μέλη, η ηγετική ομάδα λάμβανε προσκλήσεις για δωρεάν είσοδο, τις οποίες στη συνέχεια είτε μοίραζε δωρεάν με σκοπό τη στρατολόγηση νέων μελών είτε πουλούσε έξω από τα γήπεδα που αγωνιζόταν ο Ολυμπιακός σε τιμή ανώτερη της αναγραφομένης. Ο οργανωμένος «στρατός» των χούλιγκαν απαιτούσε και λάμβανε από τις καντίνες που λειτουργούν περιμετρικά των γηπέδων χρηματικά ποσά 20-50 ευρώ, ενώ σε περίπτωση άρνησης καταβολής του αντίστοιχου κομίστρου προέβαιναν σε φθορές.
Αξιοσημείωτη είναι και η αφοσίωση που είχαν ανάμεσά τους, καθώς, όταν απειλούνταν η ηγεσία της εγκληματικής ομάδας από έτερους ανταγωνιστές, επιτίθονταν σε αυτούς με ιδιαίτερη σφοδρότητα. Ο σχεδιασμός και η επιλογή των στόχων της εγκληματικής οργάνωσης γινόταν αποκλειστικά από τα οκτώ ηγετικά στελέχη, με φυσική και καθοδηγητική παρουσία σε όλες σχεδόν τις έκνομες ενέργειές τους. Οι... νεόκοποι δεν προχωρούσαν σε καμία πράξη χωρίς την εντολή ή την έγκριση των «μεγάλων», όπως φαίνεται να έχει συμβεί και στην φονική επίθεση της 7ης Δεκεμβρίου 2023 στου Ρέντη.