Σε ένα ατελείωτο σπιράλ εσωστρέφειας έχει εισέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ με τις τελευταίες πράξεις του δράματος να οδηγούν στην καθαίρεση του Στέφανου Κασσελάκη από την ηγεσία του κόμματος. Δεν είναι μόνο τα προβεβλημένα στελέχη και πολλά μέλη της Κ.Ε. που δείχνουν την έξοδο στο νυν πρόεδρο αλλά και η ίδια η κοινωνία, ακόμα και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.

Τουλάχιστον αυτό είναι το συμπέρασμα που βγαίνει από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Ενδεικτικό είναι ότι στην δημοσκόπηση της GPO για τα Παραπολιτικά, το 58% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν την εκλογή Κασσελάκη ως µια εξέλιξη που δεν βοήθησε το κόµµα ούτε ανανέωσε τις προοπτικές του. Μάλιστα το 66% θεωρεί ότι το κόμμα θα ήταν σε καλύτερη μοίρα σήμερα, αν παρέμενε αρχηγός ο Αλέξης Τσίπρας, κάτι που σίγουρα πονάει τον νυν πρόεδρο. Στην ίδια δημοσκόπηση το σύνολο της κοινής γνώμης θεωρεί συντριπτικά, σχεδόν το 82%, ότι η εκλογή Κασσελάκη υπήρξε αρνητική τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και για τα πολιτικά πράγματα της χώρας. Ποσοστά κόλαφος για την ηγεσία της Κουμουνδούρου.

Και στη δημοσκόπηση της interview τα ευρήματα είναι απογοητευτικά για τον νυν πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υποτίθεται θα έφερνε την αλλαγή και θα... έριχνε τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο ζήτημα της καταλληλότητας για την πρωθυπουργία προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με συντριπτική διαφορά 25 μονάδων, έναντι του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος βρίσκεται μια ανάσα από μονοψήφιο ποσοστό. Επιπλεον στην ίδια δημοσκόπηση, στην ερώτηση στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ για τον ποιον προτιμούν αρχηγό του κόμματος, σε πρώτη θέση έρχεται ο κανένας με 34% και έπειτα κονταροχτυπιούνται Κασσελάκης - Πολάκης με διαφορά 3 μονάδων, κάτω από το φάσμα του 20%.

Καταρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου

Φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ υπό την αδύναμη πλέον ηγεσία Κασσελάκη καταρρέει και στην πρόθεση ψήφου. Στην δημοσκόπηση της Interview, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι... πέμπτο κόμμα με μονοψήφιο ποσοστό. Σε δε δημοσκόπηση MRB πριν μερικές ημέρες, τα πράγματα δεν είναι καλύτερα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν τρίτο κόμμα πίσω από το ΠΑΣΟΚ, παλεύοντας με μονοψήφιο ποσοστό. Αυτά βλέπουν στελέχη και μέλη του κόμματος και θέλουν να ρίξουν τον νυν πρόεδρο, ελπίζοντας σε ένα θαύμα.