Την υποψηφιότητά του και επίσημα για τον δήμο Θεσσαλονίκης ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου ανακοίνωσε ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής της ΝΔ, επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον» Γιώργος Ορφανός. Ο κ. Ορφανός χαρακτήρισε αποτυχημένη τη σημερινή διοίκηση Ζέρβα και σημείωσε ότι είναι αναγκαία η αλλαγή της. «Θέλουμε συμμαχία με τους Θεσσαλονικείς και τείνουμε το χέρι φιλίας και συνεργασίας στους εργαζομένους τους δήμου, πιστεύοντας ότι είναι κρίσιμο εργαλείο για την επιτυχία των στόχων μας» συμπλήρωσε ο πρώην υπουργός.

Ο κ. Ορφανός, σύμφωνα με πληροφορίες της «Μακεδονίας της Κυριακής» έχει ήδη προχωρήσει σε συζητήσεις και έχει δώσει τα χέρια για την στελέχωση του συνδυασμού του, στον οποίο θα συμμετέχουν πολλοί από τους υποψηφίους του συνδυασμού του το 2019. Είναι χαρακτηριστικό πάντως, ότι στην παρουσίαση της υποψηφιότητάς του στο κτίριο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης ήταν παρόντες περίπου 20 εκ των νέων στελεχών της παράταξης, όπως επίσης και η Χριστίνα Αρχοντή, η γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Εκεί ήταν και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Γάκη «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα» Σταύρος Καλάίτζίδης. Η παρουσία του γέννησε ερωτήματα για το εάν θα συμπορευτεί με τον πρώην «γαλάζιο» υπουργό στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.