Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη συμμετοχή του δήμου Παιανίας στην Attica Green Expo. Από την Τετάρτη 24 Μαΐου και για τέσσερις ημέρες εκατοντάδες επισκέπτες ενημερώθηκαν για τις δράσεις του δήμου και τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί με στόχο ένα «πράσινο» αύριο προς όφελος τις τοπικής κοινωνίας και των επόμενων γενεών.

Η ομάδα του δήμου Παιανίας βρισκόταν στο περίπτερο του δήμου καθόλη τη διάρκεια της έκθεσης ενημερώνοντας το κοινό.

Ξεχωριστή ήταν η επίσκεψη των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γλυκών Νερών και των Εκπαιδευτηρίων Ζαγοριανάκου, τα οποία είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και κυρίως μέσω βιωματικών παιχνιδιών να εκπαιδευτούν στην προστασία του περιβάλλοντος.

atticagreenexpo-2023-8.jpg

Η συμμετοχή στην Attica Green Expo προσέφερε πολλές ευκαιρίες για υψηλού επιπέδου συναντήσεις και ανταλλαγή απόψεων με πρωτοπόρους της κυκλικής οικονομίας ενώ ο δήμος Παιανίας βραβεύθηκε για την στροφή του σε «πράσινες» επιλογές. Ιδιαίτερη ήταν η βράβευση του δημάρχου Παιανίας, Ισίδωρου Μάδη, στα Training Awards 2023 για την Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού.

Ο δήμος Παιανίας συμμετείχε και στο ετήσιο συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» όπου μεταξύ άλλων η ΓΓ Φωτεινή Τολούδη συντόνισε τη συζήτηση θεματικού τραπεζιού για «ψηφιακή οργάνωση και διοίκηση κίνησης οχημάτων και εξοπλισμού».

«Ο δήμος Παιανίας ακολουθεί μια εξωστρεφή πολιτική εξασφαλίζοντας πως δεν θα μείνει πίσω στις εξελίξεις. Η συμμετοχή μας στην Attica Green Expo επιβεβαιώνει και το σταθερό μας ενδιαφέρον στην κυκλική οικονομία και τα ζητήματα περιβάλλοντος. Μέσα σε τέσσερα χρόνια έχουμε υιοθετήσει νέα ρεύματα ανακύκλωσης, έχουμε επενδύσει στην προστασία και αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος και φυσικά στη μείωση των στερεών αποβλήτων. Συνεχίζουμε προς την ίδια κατεύθυνση ώστε να θωρακίσουμε με κάθε τρόπο περιβάλλον προς όφελος των επόμενων γεννεών» δήλωσε ο δήμαρχος Παιανίας, Ισίδωρος Μάδης.

atticagreenexpo-2023-1.jpg
atticagreenexpo-2023-3.jpg

atticagreenexpo-2023-5.jpg