Σε πλήρη λειτουργία τέθηκε το σύνολο των πυροσβεστικών κρουνών του Δήμου Παιανίας μετά από εργασίες που ολοκληρώθηκαν το προηγούμενο διάστημα. Καθ’ υπόδειξη των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κορωπίου και Παλλήνης, συνολικά 27 κρουνοί ελέγχθησαν, εκ των οποίων οι δέκα αντικαταστάθηκαν, ενώ στους υπόλοιπους 17 έγιναν εργασίες αποκατάστασης.

Επιπλέον, οι υπηρεσίες προχώρησαν στην πλήρωση όλων των δεξαμενών ανεφοδιασμού των μέσων πυρόσβεσης που βρίσκονται στα όρια ευθύνης του δήμου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται ο καθαρισμός κοινοχρήστων χώρων και οικοπέδων.

Ο Δήμος Παιανίας εφιστά την προσοχή στους ιδιοκτήτες οικοπέδων οι οποίοι οφείλουν άμεσα να προχωρήσουν στον καθαρισμό τους.

unnamed10.jpg

Σε συνεργασία με τον ΣΠΑΥ συνεχίζονται οι αποψιλώσεις στο Υμηττό ενώ το προσεχές διάστημα τοποθετείται ειδική κάμερα θερμικής ανίχνευσης και έξυπνοι αισθητήρες – στο πλαίσιο του προγράμματος «Smart Υμηττός»- θωρακίζοντας περαιτέρω όλη την περιοχή μας.

«Ως δήμος, εγκαίρως υλοποιήσαμε τα προβλεπόμενα από το νόμο για να έχουμε μια ομαλή αντιπυρική περίοδο χωρίς οδυνηρά απρόοπτα. Για να επιτευχτεί όμως ο στόχος απαιτείται και η ενεργή συμμετοχή του συνόλου των κατοίκων και ιδιοκτητών. Είναι υποχρέωση όλων να συμβάλλουν καθαρίζοντας αλλά και κρατώντας καθαρούς τους χώρους τους αποτρέποντας με τον τρόπο αυτό κάποιο συμβάν» δήλωσε ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

«Δέκα πυροσβεστικοί κρουνοί στη ΔΕ Παιανίας και επιπλέον δεκαεπτά στη ΔΕ Γλυκών Νερών επισκευάστηκαν και είναι σε πλήρη λειτουργία. Απαιτήθηκε η αντικατάσταση δέκα από αυτούς λόγω φθορών που δεν ήταν δυνατόν να αποκατασταθούν. Παράλληλα η Πολιτική Προστασία βρίσκεται σε εγρήγορση παρεμβαίνοντας άμεσα και καταλυτικά όπου προκύπτει ανάγκη. Με τη συμβολή όλων μας ας έχουμε ένα ευχάριστο καλοκαίρι» σημειώνει από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Σαμωνάς-Ξύκης.  

unnamed11.jpg