Το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του «Ανοιχτή Πόλη» παρουσίασε το βράδυ της Τρίτης ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Ζαχαριάδης. Στην εκδήλωση έδωσε το παρών ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. 

«Είμαστε εδώ για να σε στηρίξουμε με όλη μας την καρδιά και θα τρέξουμε χιλιόμετρα μέχρι το τέλος» δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, απευθυνόμενος στον Κώστα Ζαχαριάδη, ο οποίος στη δική του ομιλία είπε ότι «έχει αυξηθεί πια το ενδιαφέρον. Φαινόταν άνιση μάχη, αλλά αυξήθηκε το ενδιαφέρον. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν είναι μια κομματική μάχη αλλά μια πολιτική σύγκρουση». 

5980567.jpg

Φάμελλος: Ο Τσίπρας είναι πολιτικό κεφάλαιο για όλη την Ευρώπη 

Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, μίλησε για «δύο σημαντικές και μεγάλες αφετηρίες. Πρώτα από όλα μια αυτοδιοικητική προσπάθεια για καλύτερη αυτοδιοίκηση και νομίζω ότι δίπλα στον Κώστα Ζαχαριάδη οφείλουμε να είμαστε όλοι και όλες εδώ. Υπάρχει αγωνία αλλά και αναζήτηση για μια καλύτερη ζωή. Αυτή η αγωνία θα εκφραστεί και στις αυτοδιοικητικές εκλογές». Απαντώντας στις δηλώσεις του Νίκου Φίλη, ο Σωκράτης Φάμελλος τόνισε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας είναι πολιτικό κεφάλαιο όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη».

Παππάς: Ο Ζαχαριάδης συσπειρώνει όλες τις δυνάμεις της προόδου

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς είπε πως «είμαστε όλοι εδώ σήμερα, δίπλα στον Κώστα, για μια ανθρώπινη και ανοιχτή πόλη. Ο Κώστας καταφέρνει να συσπειρώσει όλες τις δυνάμεις της προόδου στην αυτοδιοίκηση. Η δυναμική συμμετοχή του κόσμου δείχνει ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει την περίοδο χάριτος που πίστευε». 

Τεμπονέρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παραιτείται

«Ερχόμαστε ως μια Αριστερά που έρχεται με λύσεις στα προβλήματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παραιτείται από καμιά μάχη. Σφυρηλατούμε την ενότητά μας σε ιδεολογική-προγραμματική βάση» πρόσθεσε ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν επίσης οι Νίκος Βούτσης, Νάσος Ηλιόπουλος, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Ευάγγελος Καλπαδάκης, Στέργιος Καλπάκης, Γιώργος Καραμέρος, Φώτης Κουβέλης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Πέτρος Παππάς, Νίκος Φαραντούρης και Νίκος Φίλης.

5980575.jpg
5980546.jpg