Έντονος είναι ο προβληματισμός στο επιτελείο του Παύλου Γερουλάνου, μετά τις μαζικές συγκεντρώσεις του Χάρη Δούκα. Ο κ. Δούκας, την πρώτη περίοδο της προεκλογικής εκστρατείας, φαίνεται ότι έχει πραγματοποιήσει πολλές εξορμήσεις προς την επαρχία, σε μια προσπάθεια να αναπτερώσει το ηθικό των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, ιδιαίτερα μετά το πατατράκ των ευρωεκλογών. Ο στόχος του κ. Δούκα είναι διπλός: Πρώτον, να ενισχύσει την παρουσία του στην επαρχία και την επαφή του με στελέχη και κατ' επέκταση με τη βάση του κόμματος, στον μακρύ δρόμο προς τις εσωκομματικές εκλογές. Δεύτερον, η κινητοποίηση, ανεξαρτήτως εάν κάποιοι δεν τον στηρίξουν, είναι βέβαιο ότι θα ενισχύσει το κομμάτι της συμμετοχής στις εκλογικές διαδικασίες και θα αναθερμάνει σε μια γενικότερη βάση τη σχέση κόμματος και ψηφοφόρων.

Ο Παύλος Γερουλάνος, ως υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, φαίνεται ότι έως τώρα έχει μετρημένες στα… δάχτυλα τις επαφές με κομματικά στελέχη της βάσης, καθώς φαίνεται ότι στο πρόγραμμά του δεν έχουν περιληφθεί μέχρι σήμερα επαφές με τα στελέχη της επαρχίας, πλην μιας επίσκεψης-«αστραπή» που έκανε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη για να προλάβει την επικείμενη επίσκεψη που έκανε αργότερα στη συμπρωτεύουσα ο Χάρης Δούκας.
Πάντως, αυτό που συζητείται ευρέως στα κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι το γεγονός ότι μπορεί ο Παύλος Γερουλάνος να στερείται συγκεντρώσεων, αλλά στα τηλεοπτικά κανάλια έχει εντονότατη παρουσία… Με την παρατήρηση ωστόσο που διατυπώνεται από τα ίδια στελέχη ότι «ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα βγει από την κοινωνία και όχι από τα κανάλια». Είναι κι αυτό μια άποψη…