Ξεκίνησαν τα όργανα στο ΠΑΣΟΚ πριν καν μπει ο Αύγουστος. Ο Παύλος Γερουλάνος έβγαλε το… όπλο (κάτι που δεν συνηθίζει με τις μετρημένες δηλώσεις του) και έριξε την πρώτη εσωκομματική ντουφεκιά κατά του Χάρη Δούκα, με τον οποίο είχαν συνεργαστεί άψογα στην προεκλογική εκστρατεία για τη δημαρχία της Αθήνας.

Η δήλωση του θυμίζει λίγο γραμμή και τακτική Ανδρουλάκη. Και προς τι αυτό το άξαφνο ξέσπασμα κατά του πρώην φίλου Χάρη; «Ένας  δήμαρχος Αθηναίων οφείλει να κάτσει στον δήμο του και να δουλέψει για να πάει ο δήμος καλά και η δική μας δουλειά είναι να πάει το ΠΑΣΟΚ καλά», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γερουλάνος με δηλώσεις του.

Δηλαδή του λέει πλαγίως «κάτσε στα αυγά σου, Χάρη». Ωστόσο, άνοιξαν ήδη οι συζητήσεις στο ΠΑΣΟΚ για την περίεργη αυτήν τοποθέτηση Γερουλάνου: «Η τοποθέτησή του είναι πολιτικά αψυχολόγητη. Σε μια ανοικτή διαδικασία η δημοκρατία επιβάλλει τους κανόνες. Των χαμένων και των κερδισμένων. Όλοι κρίνονται από τους ψηφοφόρους του κόμματος και όχι από τους συνυποψήφιους.

Η δημοκρατία δίνει την απάντηση και όχι ο κάθε υποψήφιος για την υποψηφιότητα του καθενός και κανένας δεν μπορεί να κρίνει μια απόφαση πλην των ψηφοφόρων του κινήματος. Πολύ απλά», λένε πολλά στελέχη του Κινήματος σημειώνοντας ότι «η ελευθερία της πολιτικής άποψης και των επιλογών δεν φιμώνονται, αλλά αντιθέτως κρίνονται… Και όλα θα κριθούν για όλους στις 6 του μήνα Οκτωβρίου». 

Κάποια άλλα στελέχη μιλούν για «αλλαγή τακτικής από τον Παύλο Γερουλάνο βλέποντας τις μετοχές του να πέφτουν διαρκώς από τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις», τονίζοντας ότι «ψάχνει σανίδα να πιαστεί και αλλάζει την τακτική απέναντι στον Δούκα υιοθετώντας την προπαγάνδα Ανδρουλάκη και του κυβερνώντος κόμματος».Τώρα ποιοι έχουν δίκιο και ποιοι άδικο είναι ένα μεγάλο ερώτημα. Το πλέον σίγουρο είναι ότι άνοιξε στο ΠΑΣΟΚ ο ασκός του Αιόλου πρώιμα. Ακόμη δεν μπήκαμε στον Αύγουστο και βγήκαν τα εσωκομματικά μαχαίρια…