Τελειωμό δεν έχουν οι εσωκομματικές... φαγούρες στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού νέα ένταση προκλήθηκε κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου (ΚΟΕΣ), αναφορικά με τον τρόπο ανάδειξης των συνέδρων. Αν και αρχικά είχε υποστηριχθεί η πρακτική της εκλογής συνέδρων από τη βάση με φυσική παρουσία στις κομματικές οργανώσεις, στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας άνοιξε παράθυρο υβριδικής ψηφοφορίας, δηλαδή δυνατότητας να εκλέγουν συνέδρους ηλεκτρονικά και τα νέα μέλη του κόμματος, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας iSyriza.

Αρκετά από τα παλιά στελέχη, ωστόσο, αντέδρασαν, καθώς διαβλέπουν ορατό τον κίνδυνο αλλοίωσης των υφιστάμενων αριθμητικών συσχετισμών, αλλά και των αποφάσεων που θα προκύψουν με ορίζοντα το 4ο Συνέδριο στα τέλη του μήνα, εκφράζοντας παράλληλα επιφυλάξεις αναφορικά με το αδιάβλητο της διαδικασίας (επί της ουσίας, κατηγορούν τους εμπνευστές της διαδικασίας για καλπονοθεία).

Κατά πληροφορίες, το χορό των αντιδράσεων άνοιξε ο Χρήστος Σπίρτζης με τον Τρύφωνα Αλεξιάδη και έτερα στελέχη, μεταξύ των οποίων και στελέχη που στηρίζουν ανοιχτά την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να προτιμηθεί η λύση της προσφυγής στον πρόεδρο για λήψη απόφασης, αντί ψηφοφορίας, όπως πρότεινε η πλευρά Σπίρτζη, καθώς οι συσχετισμοί δεν ήταν τελικά με το μέρος του Στέφανου Κασσελάκη. Εκτός του εμφανούς προβλήματος να καταγραφεί μια ήττα για το προεδρικό στρατόπεδο με μια αρνητική αριθμητική καταγραφή, τα στελέχη που απαρτίζουν τον «στενό προεδρικό κύκλο» εμφανίζονται λάβροι κατά της εκδήλωσης Τεμπονέρα - Χριστοδουλάκη - Αχτσιόγλου, μολονότι η Κουμουνδούρου προτίμησε –κάπως αμήχανα– να υποβιβάσει το γεγονός, προκρίνοντας ότι ο Τεμπονέρας συναντήθηκε με τον Τσίπρα για ... νουθεσίες, αποκρύπτοντας όμως ότι το ραντεβού των δύο ανδρών ήταν κανονισμένο ημέρες πριν και ήταν άσχετο με την εν λόγω εκδήλωση.