Την ατζέντα του ως υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «άνοιξε» ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην κρατική τηλεόραση, τονίζοντας ότι σκοπεύει το ΠΑΣΟΚ να κυβερνήσει την χώρα με οικονομική και κοινωνική δικαιοσύνη.

Ο κ. Δούκας, αναφερόμενος στην δική του ατζέντα αλλά και στις προγραμματικές του θέσεις ως πρόεδρος, τόνισε ότι ο ίδιος πιστεύει στην ομαδικότητα και στη συμμετοχή επισημαίνοντας ότι πρέπει τώρα το Κίνημα να βγει από τον κύκλο της επιβίωσης που είναι και να περάσει στον κύκλο της υπέρβασης κάνοντας ένα άλμα μεγαλύτερο από την φθορά καθώς στην όλη αυτή διαδικασία υπάρχει και η στασιμότητα.

Ο κ. Δούκας, ερωτώμενος για την απόφαση του να διατηρήσει την θέση του δημάρχου Αθήνας παράλληλα με την θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι αυτό είναι ένα ευρωπαϊκό κεκτημένο υπογραμμίζοντας ότι από την θέση του δημάρχου μπορεί να προχωρά σε θεσμικές διεκδικήσεις για να ενισχύσει την αποκέντρωση αλλά και τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης. Μάλιστα ο ίδιος τόνισε ότι υπάρχει ομάδα από τους 26 δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού οι οποίοι εργάζονται με αποκλειστικό στόχο την εκτέλεση του προεκλογικού προγράμματος.

Στη συνέχεια της συνέντευξης ο κ. Δούκας ως υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για την ανάγκη αλλαγής της κατεύθυνσης που έχει πάρει η σοσιολδημοκρατία τονίζοντας ότι στην πορεία της σε Ελλάδα και Ευρώπη συμβιβάστηκε με τις αγορές και «κτύπησε το κεφάλι της στον τοίχο», όπως είπε χαρακτηριστικά. Και σε αυτό το σημείο ο κ. Δούκας τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει η κρατική παρέμβαση ώστε να μην παρατηρούνται φαινόμενα όπως αυτό που ζούμε σήμερα με το ακριβό ρεύμα και τις επιδοτήσεις, καθώς η κυβέρνηση θα μπορούσε να έχει ρυθμίσει την αγορά και να αποφύγει τα υπερκέρδη των εταιριών βάζοντας πλαφόν στις αγοράς ρεύματος μέσω της ΔΕΗ, καθώς αυτή έχει το Δ μπροστά στην επωνυμία της και πρέπει να προστατεύει τους πολίτες και την κοινωνία.

Τέλος σε ότι αφορά τις όποιες μελλοντικές συνεργασίες με άλλα κόμματα ο κ. Δούκας δεν τις αρνήθηκε αλλά, όπως επισήμανε ,ο σκοπός του είναι να κάνει και πάλι το ΠΑΣΟΚ την ψυχή της δημοκρατικής παράταξης και ως κυβέρνηση να δουλέψει για τους πολλούς και όχι για τους λίγους που κάνει σήμερα η κυβέρνηση και όχι με το «εγώ» αλλά με το «εμείς».