Την ανάγκη να γίνουν πολλά ντιμπέιτ με την συμμετοχή όλων των υποψηφίων για την θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ο υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος και δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στο "Talk radio" ο κ. Δούκας αναφέρθηκε στην εκλογική διαδικασία του Οκτωβρίου επισημαίνοντας ότι πρέπει να είναι απόλυτα διάφανη, να μην υπάρξει καμία... σκιά, να αξιοποιηθεί η νέα τεχνολογία για να μην ταλαιπωρηθεί ο κόσμος και βέβαια να υπάρξει μεγαλύτερη προσέλευση σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές γεγονός που θα σηματοδοτήσει και το νέο ξεκίνημα του ΠΑΣΟΚ.

Επιπλέον ο κ. Δούκας έχει προτείνει να γίνουν περισσότερα από δύο ντιμπέιτ με όλους τους υποψηφίους προέδρους αλλά και θεματικές τηλεμαχίες όπου ο κάθε υποψήφιος να παρουσιάσει τις θέσεις του όπως για παράδειγμα, όπως είπε ο κ. Δούκας για την ακρίβεια και για την ενέργεια.

Στην συνέχεια της συνέντευξης του ο κ. Δούκας αναφέρθηκε στο ΠΑΣΟΚ που θέλει να δημιουργήσει ο ίδιος καλώντας ταυτόχρονα όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες να προσέλθουν στην κάλπη. Σε ότι αφορά το ΠΑΣΟΚ ο κ. Δούκας αφού τόνισε ότι πιστεύει στο «εμείς» και όχι στο «εγώ» υπογράμμισε ότι θέλει μέσα από την ενότητα να υπάρχει συλλογική δουλειά και δράσεις καθώς όμως είπε «Το ΠΑΣΟΚ και ο δήμος Αθηναίων δεν είναι μονοπρόσωπες εταιρείες. Όπως γίνεται και στο δήμο με συλλογικές δράσεις και εργασία, έτσι πρέπει να γίνει και στο κόμμα. Γιατί το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ανοίξει για να αποτελέσει για τον κόσμο κυβερνητική επιλογή». 

Ο κ. Δούκας μίλησε και για τις ενδεχόμενες συνεργασίες στην κεντροαριστερά υπογραμμίζοντας ότι αυτές θα πρέπει να γίνουν βάση ατζέντας όπως έγιναν και οι προγραμματικές συγκλίσεις μεταξύ των συνδυασμών στις δημοτικές εκλογές ώστε να υπάρξει όφελος για την κοινωνία.  

Η Αθήνα βάλλεται 

Ερωτώμενος για το έργο που επιτελεί αυτή την εποχή και ειδικά για την καθαριότητα της πόλης ο κ. Δούκας έκανε λόγο για καθυστερήσεις από την πλευρά του υπουργείου Εσωτερικών για την πρόσληψη συμβασιούχων εργαζόμενων προσθέτοντας ότι η Αθήνα βάλλεται από την στιγμή ανέλαβε δήμαρχος.

Πάντως, για την καθαριότητα ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε ότι έχουν αυξηθεί τα δρομολόγια αλλά επισήμανε ότι παρατηρεί πολλά fake news για την εικόνα της πόλης αφού βγαίνουν, δήθεν επίκαιρες, φωτογραφίες με σωρευμένα σκουπίδια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι πολίτες που αποθανατίζονται σε αυτές φορούν ... παλτό.