Ο κακός χαμός συνέβη στον ΣΚΑΪ, καθώς την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε το σχόλιο του δημοσιογράφου Παναγιώτη Λάμψια στο κεντρικό δελτίο του σταθμού.

Ειδικότερα, μεγάλη ένταση επικράτησε στον τηλεοπτικό «αέρα» του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Η Ελλάδα αποφασίζει» μεταξύ του υποψήφιου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Τσίπρα, και του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ, Παναγιώτη Λάμψια.

Η αποχώρηση του Γιώργου Τσίπρα

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην εκπομπή, αποχώρησε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, καθώς ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Λάμψιας δεν ανακάλεσε τα σχόλια που έκανε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Το χρονικό της σύγκρουσης

Ο Παναγιώτης Λάμψιας λίγη ώρα νωρίτερα στο δελτίο του ΣΚΑΪ ανέφερε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο αντιγράφει τα συνθήματα του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά προσπαθεί να μιμηθεί και τη φωνή του». Επίσης ανέφερε: «Δεν μπορεί να θεωρούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας μοιάζουν στον Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ όταν οι ίδιοι άνθρωποι υποστηρίζουν τους εκτελεστές της 17 Νοέμβρη και άλλα παρόμοια. Ορισμένοι εκ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν καθαροί υποστηρικτές καταδικασθέντων για τη 17 Νοέμβρη. Δεν είπα ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ορισμένοι».

Η παρέμβαση της Τσαπανίδου

Μετά το κεντρικό δελτίο ακολούθησε η εκπομπή «Η Ελλάδα αποφασίζει» με την ένταση να είναι διάχυτη στο πλατό της εκπομπής.

Μάλιστα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου, προέβη σε τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή, ζητώντας από τον Παναγιώτη Λάμψια να ανακαλέσει τα «προσβλητικά» σχόλιά του, κάτι που δεν έγινε και προκάλεσε την αποχώρηση του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από το στούντιο.

«Λυπάμαι πάρα πολύ που αναγκάζομαι να παρέμβω σε μία εκπομπή για έναν λόγο που είναι εξαιρετικά δυσάρεστος και εξαιρετικά προσβλητικός για τον ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στα στελέχη του, απέναντι στους ψηφοφόρους. Είχατε φιλοξενήσει τον κ. Λάμψια στο δελτίο σας, ακούσατε το σχόλιό του, τον ρωτήσατε για τον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε με εξαιρετικά προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, τόσο στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα, τον αποκάλεσε μίμο του Ανδρέα Παπανδρέου, αυτό που προσπάθησε να σας εξηγήσει ο κ. Τσίπρας που τον είχατε καλεσμένο, τον οποίο ενημέρωσα για τα όσα είχανε γίνει, αλλά δεν πρόλαβε να σας εξηγήσει και τον δεύτερο λόγο για τον οποίο απαίτησε τη συγγνώμη από τον κ. Λάμψια και του ζήτησε να ανακαλέσει το σχόλιό του, δεν ήταν μόνο προσβολή για τον κ. Αλέξη Τσίπρα, ήταν μια προσβολή για όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία έχουν γράψει μια ιστορία, έχουν ιστορικές διαδρομές γιατί ο κ. Λάμψιας τους χαρακτήρισε υποστηρικτές των εκτελεστών της 17Ν. Αυτό είναι εξαιρετικά προσβλητικό και απίστευτα βαρύ και όχι μόνο, θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω ντροπή», είπε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πόπης Τσαπανίδου.