Πρόθυμη να απελευθερώσει σε μία ώρα όλους τους ομήρους που έχει υπό την κατοχής είναι η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς, αλλά μόνο υπό τον όρο ότι το Ισραήλ θα σταματήσει να βομβαρδίζει τη Γάζα, όπως μετέδωσε το Sky News.

Σύμφωνα με το Sky News, πιο συγκεκριμένα, σε αυτήν τη δήλωση φαίνεται πως προχώρησε ανώτερος αξιωματούχος της ίδιας της Χαμάς στο αμερικανικό δίκτυο NBC News: «Θα απελευθερώσουμε όλους ομήρους σε μία ώρα εάν το ισραήλ σταματήσει τους βομβαρδισμούς στη Γάζα».

Σημειώνεται ότι το Ισραήλ έχει μεταδώσει ότι τουλάχιστον 199 άνθρωποι βρίσκονται σε καθεστώς ομηρείας από τη Χαμάς.

Βομβαρδίστηκε νοσοκομείο στη Γάζα - Τουλάχιστον 500 νεκροί 

Αξίζει να αναφερθεί ότι η εν λόγω δήλωση έγινε λίγο αφότου εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν όταν, όπως ανακοίνωσες αρχές του παλαιστινιακού θύλακα, νοσοκομείο της Γάζας βομβαρδίστηκε σήμερα από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Το δίκτυο Al Jazeera, επικαλούμενο πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας, μετέδωσε πως εκφράζονται φόβοι ότι περισσότεροι από 500 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Την ίδια ώρα όπως μεταδίδει το Al Jazeera πολλοί από τους τραυματίες είναι γυναίκες και παιδιά. Το συγκεκριμένο νοσοκομείο φιλοξενούσε οικογένειες εν μέσω του συνεχιζόμενου βομβαρδισμού της Γάζας από το Ισραήλ.

«Ένα νέο έγκλημα πολέμου που διαπράχθηκε από την κατοχή στον βομβαρδισμό του νοσοκομείου Αλ-Αχλί-Αραμπί στο κέντρο της πόλης της Γάζας, με αποτέλεσμα να έρθουν δεκάδες μάρτυρες και τραυματίες στο Ιατρικό Συγκρότημα Al-Shifa λόγω του βομβαρδισμού. Πρέπει να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο στέγασε εκατοντάδες ασθενείς, τραυματίες και εκτοπισμένους από τα σπίτια τους βίαια λόγω των αεροπορικών επιδρομών», αναφέρεται στην ανακοίνωση της τοπικής αρχής.

Από πλευράς του, ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF) υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι ανέφερε πως διερευνώνται οι αναφορές για βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα. «Υπάρχουν πολλές ψευδείς αναφορές από τη Χαμάς», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Τουλάχιστον 6 νεκροί από βομβαρδισμούς σε σχολείο του ΟΗΕ στη Γάζα

Επίσης, τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν, όταν σχολείο που επιβλέπει η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) βομβαρδίστηκε σήμερα από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του επικεφαλής της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ (UNRWA) για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή. Ο Φιλίπ Λαζαρίνι τόνισε πως μεταξύ των τραυματιών είναι υπάλληλοι της UNRWA και ότι το σχολείο έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές. «Είναι εξοργιστικό και δείχνει για ακόμη μια φορά κατάφωρη περιφρόνηση για τις ζωές αμάχων. Κανένα μέρος δεν είναι πλέον ασφαλές στη Γάζα, ούτε καν οι εγκαταστάσεις της UNRWA», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με την υπηρεσία αρωγής του ΟΗΕ, περισσότεροι από 4.000 άμαχοι είχαν βρει καταφύγιο στο σχολείο που βομβαρδίστηκε.