Ραγδαίες φαίνεται πως είναι οι εξελίξεις σχετικά με τον πόλεμο ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς, τόσο στο πεδίο της μάχης, όσο και σε ό,τι αφορά τις διπλωματικές ειδήσεις, καθώς το Sky News μετέδωσε πως ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς δεν θα παρευρεθεί στην τετραμερή συνάντηση, που έχει προγραμματιστεί για αύριο, Τετάρτη, ανάμεσα στον προέδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, τον βασιλιά Αμπντάλα Β' της Ιορδανίας και τον πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι της Αιγύπτου.

Στη συνάντηση είχε προσκληθεί και ο Αμπάς, ο οποίος, όμως, απέσυρε, τελικά, τη συμμετοχή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολύνεκρη επίθεση που σημειώθηκε την Τρίτη σε νοσοκομείο της Γάζας από βομβαρδισμούς. Να σημειωθεί πως η είδηση έγινε αρχικά γνωστή από το Associated Press και στη συνέχεια μεταδόθηκε και από άλλα μεγάλα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, τα οποία επικαλέστηκαν κορυφαίο Παλαιστίνιο αξιωματούχο. 

Βομβαρδισμοί σε νοσοκομείο της Γάζας με εκατοντάδες νεκρούς

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη σημειώθηκαν βομβαρδισμοί σε νοσοκομείο της Γάζας με θύματα εκατοντάδες ανθρώπους, ενώ πολλοί, ακόμα, τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές, οι βομβαρδισμοί πιθανόν να οφείλονται σε ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Χαμάς και αστόχησε. 

Το δίκτυο Al Jazeera, επικαλούμενο πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας, μετέδωσε πως εκφράζονται φόβοι ότι περισσότεροι από 500 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Την ίδια ώρα όπως μεταδίδει το Al Jazeera πολλοί από τους τραυματίες είναι γυναίκες και παιδιά. Το συγκεκριμένο νοσοκομείο φιλοξενούσε οικογένειες εν μέσω του βομβαρδισμού της Γάζας από το Ισραήλ.

«Ένα νέο έγκλημα πολέμου που διαπράχθηκε από την κατοχή στον βομβαρδισμό του νοσοκομείου Αλ-Αχλί-Αραμπί στο κέντρο της πόλης της Γάζας, με αποτέλεσμα να έρθουν δεκάδες μάρτυρες και τραυματίες στο Ιατρικό Συγκρότημα Al-Shifa λόγω του βομβαρδισμού. Πρέπει να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο στέγασε εκατοντάδες ασθενείς, τραυματίες και εκτοπισμένους από τα σπίτια τους βίαια λόγω των αεροπορικών επιδρομών», αναφέρεται στην ανακοίνωση της τοπικής αρχής.

Χαγκάρι: Υπάρχουν πολλές ψευδείς αναφορές από τη Χαμάς

Από πλευράς του, ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF) υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι ανέφερε πως διερευνώνται οι αναφορές για βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα. «Υπάρχουν πολλές ψευδείς αναφορές από τη Χαμάς», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Ύποπτη ωστόσο φαίνεται η προθημεία της Χαμάς να απελευθερώσει σε μία ώρα όλους τους ομήρους που έχει υπό την κατοχή της, θέτοντας ως όρο ότι το Ισραήλ θα σταματήσει να βομβαρδίζει τη Γάζα, όπως μετέδωσε το Sky News.

Σύμφωνα με το Sky News, πιο συγκεκριμένα, σε αυτήν τη δήλωση φαίνεται πως προχώρησε ανώτερος αξιωματούχος της ίδιας της Χαμάς στο αμερικανικό δίκτυο NBC News: «Θα απελευθερώσουμε όλους τους ομήρους σε μία ώρα εάν το ισραήλ σταματήσει τους βομβαρδισμούς στη Γάζα».

Σημειώνεται ότι το Ισραήλ έχει μεταδώσει ότι τουλάχιστον 199 άνθρωποι βρίσκονται σε καθεστώς ομηρείας από τη Χαμάς.