Τον συναγερμό πυραύλου άκουσε για δεύτερη φορά ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς την ώρα που ο ίδιος και η αποστολή του επιβιβάζονταν στο αεροπλάνο τους, για να αποχωρήσουν από το Τελ Αβίβ, το οποίο επισκέφθηκε ο Γερμανός πολιτικός ηγέτης, προκείμενο να εκφράσει τη στήριξή του στο κράτος του Ισραήλ που εδώ και μία εβδομάδα είναι σε πόλεμο με τη Χαμάς, μετά από επίθεση που δέχθηκε από την τελευταία. Να σημειωθεί ότι μετά το Ισραήλ, ο Σολτς θα μεταβεί στην Αίγυπτο.

Πιο συγκεκριμένα, λίγο πριν την αναχώρησε από το Τελ Αβίβ, η αποστολήτου Σολτς αναγκάστηκε να εγκαταλείψει αιφνιδιαστικά το αεροπλάνο λόγω συναγερμού πυραύλου. Από τους επιβάτες ζητήθηκε να ξαπλώσουν στο έδαφος του αεροδρομίου.

Όπως μεταδίδει η Welt στην αποστολή βρίσκονταν και δημοσιογράφοι οι οποίοι αναγκάστηκαν να ξαπλώσουν στην πίστα. Δύο πύραυλοι της Χαμάς εξουδετερώθηκαν πάνω από το αεροδρόμιο από το ισραηλινό αμυντικό σύστημα Iron Dome. Ο καγκελάριος δεν ξάπλωσε στον αεροδιάδρομο, αλλά αντίθετα έτρεξε σε ένα κοντινό κοντέινερ και από εκεί σε καταφύγιο. Μετά από λίγα λεπτά, οι επιβάτες μπόρεσαν να επιβιβαστούν και πάλι στο αεροπλάνο.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε σήμερα ότι συζήτησε κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου στο Ισραήλ τρόπους να φτάσει ανθρωπιστική βοήθεια σε αμάχους στην υπό πολιορκία Λωρίδα της Γάζας, με τον Γερμανό καγκελάριο να αναφέρει ότι θα θίξει το θέμα και με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Φάταχ αλ Σίσι.