Το Ισλαμικό Κίνημα Τζιχάντ καταδεικνύει ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ως υπεύθυνο για τον βομβαρδισμό που σημειώθηκε την Τρίτη σε νοσοκομείο στη Γάζα, στοιχίζοντας τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους, 200 με 300 σύμφωνα με αναφορές. Μάλιστα, επισήμανε πως υπάρχουν και στοιχεία σχετικά με αυτό το ζήτημα.

«Μια ανάλυση των επιχειρησιακών συστημάτων του IDF δείχνει ότι ένα μπαράζ ρουκετών εκτοξεύτηκε από τρομοκράτες στη Γάζα, περνώντας σε κοντινή απόσταση από το νοσοκομείο Al Ahli στη Γάζα τη στιγμή που χτυπήθηκε. Πληροφορίες από πολλές πηγές που έχουμε στα χέρια μας δείχνουν ότι το Ισλαμικό Κίνημα Τζιχάντ είναι υπεύθυνο για την αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου που έπληξε το νοσοκομείο στη Γάζα» έγραψε ο Νετανιάχου στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter).

Εκατοντάδες νεκροί από τον βομβαρδισμό στο νοσοκομείο της Γάζας 

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη σημειώθηκαν βομβαρδισμοί σε νοσοκομείο της Γάζας με θύματα εκατοντάδες ανθρώπους, ενώ πολλοί, ακόμα, τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές, οι βομβαρδισμοί πιθανόν να οφείλονται σε ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Χαμάς και αστόχησε. 

Το δίκτυο Al Jazeera, επικαλούμενο πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας, μετέδωσε πως εκφράζονται φόβοι ότι περισσότεροι από 500 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Την ίδια ώρα όπως μεταδίδει το Al Jazeera πολλοί από τους τραυματίες είναι γυναίκες και παιδιά. Το συγκεκριμένο νοσοκομείο φιλοξενούσε οικογένειες εν μέσω του βομβαρδισμού της Γάζας από το Ισραήλ.

«Ένα νέο έγκλημα πολέμου που διαπράχθηκε από την κατοχή στον βομβαρδισμό του νοσοκομείου Αλ-Αχλί-Αραμπί στο κέντρο της πόλης της Γάζας, με αποτέλεσμα να έρθουν δεκάδες μάρτυρες και τραυματίες στο Ιατρικό Συγκρότημα Al-Shifa λόγω του βομβαρδισμού. Πρέπει να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο στέγασε εκατοντάδες ασθενείς, τραυματίες και εκτοπισμένους από τα σπίτια τους βίαια λόγω των αεροπορικών επιδρομών», αναφέρεται στην ανακοίνωση της τοπικής αρχής.

Χαγκάρι: Υπάρχουν πολλές ψευδείς αναφορές από τη Χαμάς

Από πλευράς του, ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF) υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι ανέφερε πως διερευνώνται οι αναφορές για βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα. «Υπάρχουν πολλές ψευδείς αναφορές από τη Χαμάς», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Ύποπτη ωστόσο φαίνεται η προθημεία της Χαμάς να απελευθερώσει σε μία ώρα όλους τους ομήρους που έχει υπό την κατοχή της, θέτοντας ως όρο ότι το Ισραήλ θα σταματήσει να βομβαρδίζει τη Γάζα, όπως μετέδωσε το Sky News.

Σύμφωνα με το Sky News, πιο συγκεκριμένα, σε αυτήν τη δήλωση φαίνεται πως προχώρησε ανώτερος αξιωματούχος της ίδιας της Χαμάς στο αμερικανικό δίκτυο NBC News: «Θα απελευθερώσουμε όλους τους ομήρους σε μία ώρα εάν το ισραήλ σταματήσει τους βομβαρδισμούς στη Γάζα».