Μήνυμα στήριξης έστειλε μέσα από μία ανάρτησή του στο X ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ με αφορμή το τρομοκρατικό χτύπημα που συνέβη τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, στο Βέλγιο, όπου σημειώθηκαν πυροβολισμοί, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι. Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά, «η καρδιά της Ευρώπης χτυπήθηκε από τη βία». 

«Η καρδιά μου είναι με τις οικογένειες των θυμάτων της πολύνεκρης επίθεσης στο κέντρο των Βρυξελλών. Η υποστήριξή μου προς τις βελγικές αρχές και τις υπηρεσίες ασφαλείας που παρακολουθούν την κατάσταση», συμπλήρωσε ο Σαρλ Μισέλ.

«Είμαστε ενωμένοι απέναντι στην τρομοκρατία»

«Απόψε, οι σκέψεις μου είναι με τις οικογένειες των δύο θυμάτων της αποτρόπαιης επίθεσης στις Βρυξέλλες», αναφέρει η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ, εκφράζοντας την υποστήριξή της στη βελγική αστυνομία για την άμεση σύλληψη του υπόπτου. «Είμαστε ενωμένοι απέναντι στην τρομοκρατία», υπογραμμίζει.

Επίσης, μέσα από ακόμα μία ανάρτησή της, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στον πρωθυπουργό της Σουηδίας Ουλφ Κρίστερσον και στον σουηδικό λαό, καθώς τα θύματα της επίθεσης ήταν σουηδικής καταγωγής.