Πυροβολισμοί σημειώθηκαν στο κέντρο των Βρυξελλών, στο Βέλγιο, από τους οποίους έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι. Σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ τα θύματα πιθανώς είναι Σουηδοί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο νεκροί φορούσαν μπλούζες ποδοσφαιρικής ομάδας, συγκεκριμένα της Σουηδίας, ενώ άλλα ΜΜΕ κάνουν λόγο για δράστη που φώναζε «Αλλαχού Άκμπαρ» («Ο Αλλάχ είναι μεγάλος»). Σημειώνεται ότι στη βελγική πρωτεύουσα την ώρα των πυροβολισμών έπαιζε αγώνας Σουηδία-Βέλγιο για τα προκριματικά Euro 2024.

Σε βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φέρεται να απεικονίζεται η στιγμή της δολοφονίας. Ρεπορτάζ κάνουν λόγο και για έναν τραυματία.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, ο δράστης φοράει κόκκινο τζάκετ, μαύρο παντελόνι και κουκούλα στο κεφάλι. Εμφανίζεται πεζός, με το όπλο στο χέρι, και αρχίζει να πυροβολεί στο πεζοδρόμιο όποιον βρίσκει μπροστά του. Ο κόσμος, μόλις ακούει τους πυροβολισμούς αρχίζει να τρέχει με πανικό, ενώ ο ένοπλος έτρεξε πίσω από δύο άτομα, που προσπάθησαν να βρουν καταφύγιο σε κτίριο με βιτρίνα. Εκεί τους εγκλωβίζει και φαίνεται να πυροβολεί ξανά.

Eκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε ότι οι αστυνομικοί έφτασαν γρήγορα στο σημείο και απέκλεισαν αμέσως τη γειτονιά. Ωστόσο, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τις συνθήκες κάτω υπό τις οποίες έγινε το περιστατικό.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε μια περίοδο αυξημένης επαγρύπνησης που συνδέεται με τον συνεχιζόμενο πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς που έχει αυξήσει την ένταση.