Στη σημασία της Ευρωπαϊκής Αμυντικής Βιομηχανικής Στρατηγικής στάθηκε σήμερα, Τετάρτη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας κατά την παρέμβασή του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες

Ο Έλληνας υπουργός ανέφερε, πιο συγκεκριμένα, σε σχετική ανάρτησή του στο X: «Σε σημερινή μου παρέμβαση στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Άμυνας ΕΕ, υπογράμμισα τη σημασία της Ευρωπαϊκής Αμυντικής Βιομηχανικής Στρατηγικής για την ετοιμότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ανταποκριθεί στις σημερινές και μελλοντικές απαιτήσεις της άμυνας της. Τόνισα, επίσης, ότι όλες οι αμυντικές πρωτοβουλίες της ΕΕ πρέπει να είναι πλήρως συμβατές με τα συμφέροντα ασφαλείας και άμυνας των Κρατών Μελών».

Η πρόταση Δένδια να γίνει στη Λάρισα το στρατηγείο επιχείρησης στην Ερυθρά Θάλασσα 

Υπενθυμίζετα πως κατά την προσέλευσή του στην άτυπη σύνοδο υπουργών Άμυνας της ΕΕο κ. Δένδιας δήλωσε ότι θα υποβάλλει στους Ευρωπαίους ομολόγους του πρόταση να γίνει στη Λάρισα το στρατηγείο της επιχείρησης στην Ερυθρά Θάλασσα.

«Θα μιλήσουμε σήμερα, εκτός από την Ουκρανία, για την ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία, κάτι που ενδιαφέρει ιδιαίτερα την Ελλάδα. Αφενός μεν, για να δούμε τι ευκαιρίες υπάρχουν για την ενίσχυση της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας, αλλά και για να δούμε τι συμβατότητες μπορεί να δημιουργηθούν για το Ελληνικό Σύστημα Αμυντικής Καινοτομίας το οποίο προσπαθούμε να δημιουργήσουμε. Επίσης, θα συζητήσουμε για την ευρωπαϊκή επιχείρηση στην Ερυθρά Θάλασσα και θα προτείνω, θα προσφέρω, να αναλάβει η Ελλάδα τη διοίκηση της επιχείρησης, όπως επίσης θα προσφέρω το στρατηγείο της Λάρισας ως στρατηγείο για την επιχείρηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.