Οι δηλώσεις της επιλαχούσας βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Βάσιας Αναστασίου, στον OPEN και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή ανέδειξαν το κλίμα στο εσωτερικό του κόμματος, λίγες εβδομάδες πριν από το συνέδριο του Μαρτίου.
Η κ. Αναστασίου υποστήριξε πως το ΠΑΣΟΚ διαθέτει και «προγραμματάρα» και «στελεχάρες», προκαλώντας την άμεση αντίδραση του Μάνου Νιφλή, ο οποίος αντέτεινε ότι «οι δημοσκοπησάρες δεν το δείχνουν».
Στην προσπάθειά της να υποβαθμίσει τις εσωκομματικές συγκρούσεις, η κυρία Αναστασίου επιχείρησε μια σύγκριση που μόνο καθησυχαστική δεν ήταν: «Δεν τσακώνεται η Άνω Ραχούλα με την Κάτω Ραχούλα. Τσακώνεται ένας πρόεδρος εκλεγμένος, πρώην ευρωβουλευτής, με έναν δήμαρχο, με μια πρώην Ευρωπαία Επίτροπο». Η τοποθέτηση αυτή άνοιξε νέο γύρο σχολίων, με τον κ. Κολοκυθά να ρωτά ευθέως «Τσακώνονται;» και τον κ. Νιφλή να ρωτά: «Ξεκατινιάζεστε μεταξύ σας και είναι υψηλού επιπέδου ο καβγάς;».
Και η κ. Αναστασίου απάντησε ότι «το πρόβλημα είναι ότι δεν γίνεται ενόψει συνεδρίου. Απ’ όταν εκλέχθηκε ο Ανδρουλάκης, άρχισε ο καθένας να βγάζει τα ψυχολογικά του στον αέρα».
Αναστασίου: «Έχουμε και "προγραμματάρα" και "στελεχάρες"». Νιφλής: «Οι "δημοσκοπησάρες" δεν το δείχνουν». Αναστασίου: «Δεν τσακώνεται η Άνω Ραχούλα με την κάτω Ραχούλα. Τσακώνεται ένας πρόεδρος εκλεγμένος, πρώην ευρωβουλευτής, με έναν δήμαρχο, με μια πρώην Ευρωπαία Επίτροπο».… pic.twitter.com/nOWeJzwYYP
— tomanifesto.gr (@tomanifesto) February 4, 2026
