Mε σαφή τον στόχο για νίκη των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας στις 13 περιφέρειες και τους τρεις μεγάλους δήμους της χώρας, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινά από σήμερα, Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, σειρά περιοδειών στο πλευρό των υποψηφίων που έχουν λάβει το χρίσμα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Έτσι σήμερα θα επισκεφθεί τον Βύρωνα όπου θα περιοδεύσει μαζί με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά. Οι δύο άνδρες θα περπατήσουν σε γειτονιές του δήμου και ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε συγκέντρωση πολιτών σε καφέ της περιοχής. Από τη ΝΔ εκτιμάται ότι η Αττική μπορεί να γίνει «γαλάζια» από τον πρώτο γύρο των  αυτοδιοικητικών εκλογών.

Το απόγευμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Κόρινθο, όπου θα περιοδεύσει μαζί με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχό.

Στη μάχη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές έχει ριχτεί όλος ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ, εκτιμώντας ότι ο στόχος της επικράτησης των υποψηφίων της είναι εφικτός, όπως άλλωστε επιβεβαιώνουν και πρόσφατες δημοσκοπήσεις που καταγράφουν την κυριαρχία του κυβερνώντος κόμματος και του Κυριάκου Μητσοτάκη.