Με 42% προηγείται αναφορικά με την πρόθεση ψήφου ο υποψήφιος περιφερειαρχής Αττικής και επικεφαλής του συνδυασμού «Αττική Μπροστά» Νίκος Χαρδαλιάς, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις αρχές Οκτωβρίου. Να σημειωθεί ότι η εν λόγω δημοσκόπηση δημοσιεύθηκε σήμερα, Πέμπτη, στην εφημερίδα «Τα Νέα». 

Βάσει των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, ακολουθούν οι Γιάννης Σγουρός με 11%, Γιώργος Ιωακειμίδης με 7%, Μαριάνα Τσιχλή με 6%, Γιάννης Πρωτούλης με 4% και Φίλιππος Καμπούρης με 4%. Φαίνεται, λοιπόν, ένα σημαντικό προβάδισμα του Νίκου Χαρδαλιά σε σχέση με τους συνυποψηφίους του, ενώ η καταγραφή ενός τέτοιου ποσοστού και στις εκλογές θα μπορούσε να σημάνει και εκλογή του από την πρώτη κιόλας Κυριακή. 

Σχετικά με τη γκρίζα ζώνη, δηλαδή όσοι σκέφτονται να ψηφίσουν άκυρο ή λευκό ή παραμένουν αναποφάσιστοι, αυτή αγγίζει το 25%. Αναλυτικά τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου είναι τα εξής:

Νίκος Χαρδαλιάς 42%

Γιάννης Σγουρός 11%

Γιώργος Ιωακειμίδης 7%

Μαριάνα Τσίχλη 6%

Γιάννης Πρωτούλης 4%

Φίλιππος Καμπούρης 4%

Κων/νος Τουλγαρίδης 1%

Γιώργος Δημητρίου 1%

Άκυρο-Λευκό 6%

Δεν θα ψηφίσω 4%

Δεν έχω αποφασίσει 13%

Δεν ξέρω / Δεν απαντώ 2%

Δύο τα τινά σε περίπτωση δεύτερης εκλογικής Κυριακής 

Στη δημοσκόπηση εξετάστηκε και το ενδεχόμενο του β' γύρου. Στην περίπτωση που στη δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών πάνε τα ονόματα των Νίκου Χαρδαλιά και Γιώργου Ιωακειμίδη, τότε η πρόθεση ψήφου διαμορφώνεται ως εξής: 51% για τον Νίκο Χαρδαλιά και 20% για τον Γιώργο Ιωακειμίδη. 

Αντίθετα, αν περάσουν στον β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ο Νίκος Χαρδαλιάς με τον Γιάννη Σγουρό, τότε καταγράφεται ποσοστό της τάξεως του 47% για τον πρώτο και 25% για τον τελευταίο.