Σε μία δήλωση-καταπέλτη προχώρησε ο πρώην Ευρωπαίος Επιτρόπος, βουλευτής Δημήτρης Αβραμόπουλος, σχετικά με την δικαστική υπόθεση της Novartis και την απόφαση της Οικονομικής Εισαγγελίας, με την οποία αίρεται το καθεστώς προστασίας των δύο προστατευόμενων μαρτύρων. «Η τιμωρία είναι η αληθινή δικαιοσύνη, όχι η εκδίκηση», είπε στη δήλωσή του.

Όπως ανέφερε, «Ήρθε η ώρα να μάθουμε τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς αλλά και τα κίνητρα αυτής της εγκληματικής ενέργειας κατά της αξιοπρέπειας των θυμάτων τους, αλλά και των δημοκρατικών θεσμών».

Ανέφερε μάλιστα πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη σκευωρία στην ιστορία του ελληνικού κράτους και πως με την απόφαση της Δικαιοσύνης για την αποκάλυψη των ονομάτων των μαρτύρων «ανοίγει ο δρόμος» για την έρευνα όλων των πτυχών της υπόθεσης. «Με την άρση της προστασίας, δίνεται η δυνατότητα να προχωρήσουν οι μηνύσεις, που εξαρχής υποβάλαμε κατά των κουκουλοφόρων ψευδομαρτύρων και να ξεκινήσει έρευνα για τους ηθικούς αυτουργούς».

Ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρει πως υπάρχουν άνθρωποι που επωφελήθηκαν από τη συγκεκριμένη υπόθεση, μέσω της παράνομης διακίνησης μεγάλων ποσών, που εισπράχθηκαν και μοιράστηκαν από ψευδομάρτυρες και άλλους συμμέτοχους και συνεργούς στην σκευωρία.

«Ήρθε η ώρα να μάθουμε τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς αλλά και τα κίνητρα αυτής της εγκληματικής ενέργειας κατά της αξιοπρέπειας των θυμάτων τους, αλλά και των δημοκρατικών θεσμών. Η Νέμεσις και η κάθαρση πάντα ακολουθούν, καθώς η τιμωρία είναι η αληθινή δικαιοσύνη, όχι η εκδίκηση».