«Κάλλιο αργά παρά ποτέ», σχολίασε ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Παναγιώτης Δουδωνής για την άρση του καθεστώτος προστασίας των δύο προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis.

Ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ σε on camera δηλώσεις του από το περιστύλιο της Βουλής τόνισε πως «έγινε αυτό που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πάρα πολύ καιρό».

Τέλος, ο Παναγιώτης Δουδωνής υπογράμμισε πως «από τη στιγμή που είχε κλείσει η υπόθεση για τα θύματα αυτής της υπόθεσης, ήταν τελείως αντιφατικό να διατηρούνται αυτές οι ιδιότητες στους μάρτυρες».

Πώς άρθηκε η ασυλία των προστατευόμενων μαρτύρων

Η άρση του καθεστώτος ασυλίας των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis πραγματοποιήθηκε έπειτα από απόφαση της Οικονομικής Εισαγγελίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από εισήγηση της επίκουρης εισαγγελέως Ελένης Παπαδοπούλου που υπηρετεί στην Οικονομική Εισαγγελία αίρεται το καθεστώς προστασίας για τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση της Νovartis.

Παράλληλα αναστέλλεται και το καθεστώς της προστασίας των δύο μαρτύρων από ποινικές διώξεις.

Η εισήγηση της επίκουρης εισαγγελέως έγινε δεκτή και η προστασία για τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση της Νοvartis, αποφασίστηκε να αρθεί από την Οικονομική Εισαγγελέα Παναγιώτα Φάκου.

Υπενθυμίζεται ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες για τους οποίους αίρεται το καθεστώς έφεραν τις κωδικές ονομασίες «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης».