Αβραμόπουλος: Επείγουσα ανάγκη αποτροπής αναχωρήσεων μεταναστών από την Τουρκία

17
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis Αβραμόπουλος: καλώ τις χώρες της ΕΕ να ενισχύσουν την επανεγκατάσταση

Στην ευρωπαϊκή αποστολή συμμετείχε ο Επίτροπος αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Κριστόφ Καστανέρ, ακύρωσε την τελευταία στιγμή την συμμετοχή του λόγω της επίθεσης που σημειώθηκε σε αστυνομικό τμήμα στο Παρίσι.

«Υπάρχει επείγουσα ανάγκη να ενισχύσουμε περαιτέρω την αποτροπή των παράνομων αναχωρήσεων από την Τουρκία. Εκτιμώ την δουλειά που έχει γίνει από την Τουρκία, την ώρα που οι πιέσεις συνεχίζονται προς την Τουρκία. Η συνεχής συνεργασία της Τουρκίας και των ελληνικών αρχών είναι απαραίτητη», δήλωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι η ΕΕ παραμένει προσηλωμένη σε όλες τις πτυχές της Κοινής Δήλωσης με την Τουρκία και τόνισε ότι δεδομένης της αύξησης του αριθμού των προσφύγων στην Ελλάδα, υπάρχει «επείγουσα ανάγκη να ενισχυθεί η πρόληψη και η ανίχνευση παράνομων εξόδων από την Τουρκία».

Δείτε το απόσπασμα της ομιλίας Αβραμόπουλου:

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr