Η ασφάλεια της Ελλάδας και της Νορβηγίας φαίνεται πως ήταν η αιτία του καβγά που ξέσπασε μεταξύ του 44χρονου Νορβηγού και του 32χρονου αστυνομικού, ο οποίος οδήγησε στη δολοφονία του δεύτερου από τον πρώτο σε μπαρ της Θεσσαλονίκης τα ξημερώματα της Πέμπτης, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, στη δικογραφία περιλαμβάνονται μαρτυρίες που περιγράφουν πώς ακριβώς έγινε το αιματηρό περιστατικό μέσα στο μπαρ, ενώ επισημαίνουν πως ο καβγάς ξεκίνησε από μία ασήμαντη αιτία σχετικά με ποια είναι πιο ασφαλής χώρα, η Ελλάδα ή η Νορβηγία. 

«Άκουσα τον νεαρό να φωνάζει "με μαχαίρωσε"»

Μάρτυρας ανέφερε ότι «κάποια στιγμή άκουσα τα άτομα από την παρέα του αστυνομικού να λένε ότι έχει μαχαίρι. Μέχρι να βγω από το μπαρ είδα δύο να συμπλέκονται μαζί του και άκουσα τον νεαρό να φωνάζει ''με μαχαίρωσε, με μαχαίρωσε''. Τον ρώτησα ''τι έκανες'' και μου είπε στα αγγλικά ''φεύγω''. Τότε είδα και τον δεύτερο νεαρό τραυματισμένο».

Ο δικηγόρος του 44χρονου Νορβηγού, Θοδωρής Καραγιάννης, υπογράμμισε, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, ότι «δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει, ενημερώθηκε από εμένα το απόγευμα για την κατάληξη του θύματος. Ισχυρίζεται ότι ήταν μία συμπλοκή και εκείνη την ώρα δεχόταν γροθιές».

«Δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω κανέναν»

Το ίδιο φέρεται να υποστήριξε και ο Νορβηγός: «Δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω κανέναν. Από εσάς πληροφορήθηκα για την τραγική κατάληξη του επεισοδίου. Βρισκόμουν κι εγώ σε μία διαμάχη εκείνη τη στιγμή. Δεν θυμάμαι τι ακριβώς έγινε, έπρεπε να παίρνω φάρμακα και είχα καταναλώσει αλκοόλ».

Οι Αρχές της Νορβηγίας αναφέρουν πως ο 44χρονος, ο οποίος διαμένει τα τελευταία 9 χρόνια στην Ελλάδα, στο παρελθόν είχε καταδικαστεί για βίαιο έγκλημα. Η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο στον 44χρονο Νορβηγό, ο οποίος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο.

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται ο κουμπάρος του θύματος, καθώς δέχτηκε επίθεση με το ίδιο μαχαίρι από τον Νορβηγό, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.