Ο Αλέξης Τσίπρας περιόδευσε στην Κρήτη, μια περιοχή όπου κάποτε ήταν ισχυρό προπύργιο του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο τα πράγματα έχουν αλλάξει.
Όλες οι μετρήσεις δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτη στο νησί ενώ το ΠΑΣΟΚ ξεπερνά την ΕΛΑΣ σε όλους τους νομούς. Μάλιστα τα ποσοστά της ΕΛΑΣ στην Κρήτη χαρακτηρίζονται απογοητευτικά και γι αυτό ο πρώην πρωθυπουργός έσπευσε να επισκεφθεί διάφορες περιοχές του νησιού.
Η περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα σόκαρε τους επιτελείς της ΕΛΑΣ. Μάλιστα στέλεχος δίπλα στον πρόεδρο της ΕΛΑΣ χαρακτήρισε την περιοδεία ως... «ναυάγιο»!
Πραγματικά ελάχιστος κόσμος παραβρέθηκε στις συναντήσεις του πρώην πρωθυπουργού στα χωριά του νησιού ενώ μεγάλη εντύπωση έκανε ότι έλειπαν πολλά στελέχη της Αριστεράς που τους θεωρούσαν... σίγουρους στην ΕΛΑΣ.
Για παράδειγμα πρώην κομματάρχες του ΣΥΡΙΖΑ στο νησί, όπως ο Θανάσης Περισυνάκης και ο Γιάννης Λεονταράκης, γύρισαν την πλάτη τους στον Αλέξη Τσίπρα. Έλειπαν ακόμη και πρώην βουλευτές όπως ο Σπύρος Δανέλλης και ο Σωκράτης Βαρδάκης που κάποτε στήριξαν με πάθος τον πρόεδρο της ΕΛΑΣ.
Οι δε τοπικοί αγρότες αποφάσισαν να μην παραβρεθούν σε συναντήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα ως διαμαρτυρία για τον τομεάρχη αγροτικής ανάπτυξης της ΕΛΑΣ, Θωμά Μόσχο, ο οποίος είχε κάνει δηλώσεις για τους αγρότες του νησιού που δυσαρέστησαν την τοπική κοινωνία σχετικά με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και όχι μόνο.
Πολλοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού θυμήθηκαν τις εποχές του 2015, όταν οι περιοδείες του Αλέξη Τσίπρα στην Κρήτη ήταν γεμάτες κόσμο. Τώρα δεν ήρθαν ούτε παλιοί υποστηρικτές του ενώ γενικά υπήρχε αρνητικό κλίμα για το νέο εγχείρημα του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Αλέξης Τσίπρας έφυγε προβληματισμένος από το νησί, καθώς κατάλαβε ότι οι εποχές έχουν αλλάξει και δεν ασκεί πολιτική γοητεία ούτε στο χώρο της Αριστεράς. Και γι αυτό οι συνεργάτες του θεωρούν σίγουρο ότι θα αναγκαστεί να επιστρατεύσει όλους τους πρώην συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ που περιμένουν στον προθάλαμο της ΕΛΑΣ.