Με μια ανάρτηση στα social media με την οποία ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και μεγάλη δόση αμετροέπειας και  έλλειμα πολιτικής ουσίας, ο Στέφανος Κασσελάκης κατάφερε να μονοπωλήσει την επικαιρότητα. 

Ωστόσο, δεν πέρασε απαρατήρητη η απόφαση του να ξεκινήσει την προεκλογική καμπάνια του από τους τάφους των Βενιζέλων στο Ακρωτήρι Χανίων, μια κίνηση που παραβίασε κάτι που όλοι αποδέχονταν σιωπηρά εδώ και δεκαετίες: ότι το συγκεκριμένο σημείο είναι υπερκομματικό και συνεπώς απολύτως ακατάλληλο για παραταξιακού τύπου εκδηλώσεις. 

Αυτό επισήμαναν με κοινή -και ιδιαίτερα σκληρή- ανακοίνωση τους ο Δήμος Χανίων και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος». Στην ανακοίνωση εξηγείται σαφώς ότι «παρόμοια εκδήλωση κομματικού χαρακτήρα δεν έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στο παρελθόν στο σημείο αυτό. Ως έκφραση σεβασμού στην ιστορική μνήμη του κορυφαίου Έλληνα ηγέτη, το καθιερωμένο είναι η κατάθεση στεφάνου από πολιτικούς».

Ο δήμος και το ίδρυμα επισημαίνουν ότι ο χώρος των τάφων «είναι ένας τόπος ιστορικής μνήμης με ισχυρούς συμβολισμούς, συνδέεται με κορυφαίες στιγμές της κρητικής ιστορίας, με τους αιματοβαμμένους αγώνες των Κρητικών για την ελευθερία και την ένωση με την Ελλάδα, επελέγη από τον ίδιο τον Ελευθέριο Βενιζέλο για τελευταία κατοικία του, ενώ σε αυτό το σημείο αναπαύεται και ο γιος του, Σοφοκλής».

Αφού επισημαίνουν ότι η ανακοίνωση δεν έχει χαρακτήρα προσωπικής αιχμής εναντίον του κ. Κασσελάκη, ο Δήμος Χανίων και το Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» εκφράζουν τις ισχυρές επιφυλάξεις και την αγωνία τους «για ένα ξεχωριστό σημείο αναφοράς, εθνικής σημασίας, που προφανώς και πρέπει να υπερβαίνει στενά κομματικά όρια και προσωπικές στρατηγικές. Ιδιαίτερα σήμερα, σε μια εποχή που αναζητούνται πρότυπα και τα οράματα και οι παρακαταθήκες του Βενιζέλου εξακολουθούν να εμπνέουν».