Μεγάλες συζητήσεις, αλλά και τις πρώτες ανοιχτές κόντρες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί η δραστηριότητα του Στέφανου Κασσελάκη. Ο τελευταίος πρωτοεμφανίστηκε στα του κόμματος στις περασμένες εκλογές, ως υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, εκπροσωπώντας τους απόδημους.

Ήταν μία προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο τον συνέστησε μεταξύ άλλων και ο Παύλος Πολάκης, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης. Μέχρι τώρα, για την έντονη αυτή δραστηριότητα υπήρχε κυρίως παρασκηνιακή κριτική. Τώρα άρχισαν και οι δημόσιες «συντροφικές» αιχμές.

Σε μία αρκετά εκτενή δημόσια αναφορά, ο αρθρογράφος, πρώην συνεργάτης του Νίκου Φίλη και άλλοτε διευθυντής του γραφείου του, όταν ήταν υπουργός Παιδείας, Τάκης Κατσαρός, επικρίνει τον κ. Κασσελάκη με αρκετά σκληρές εκφράσεις.

Τον κατηγορεί για προσωπική υπερπροβολή, ότι έχει οικοδομήσει σχέσεις με μιντιακούς κύκλους και προωθείται από κέντρα εκτός ΣΥΡΙΖΑ, ότι οι κινήσεις του δεν υπακούουν σε κανένα συλλογικό πλαίσιο και θεωρεί ότι η προσπάθεια του νεαρού πολιτικού να αντικαταστήσει τη λέξη «Αριστερά» με την «ανασυγκρότηση» προκαλεί θυμηδία. Ζητά δε από την Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ να παρέμβει!

Από την άλλη πλευρά, η σύντροφος του καθηγητή Μαραντζίδη –που είναι βασικός συντελεστής στο επιτελείο της Έφης Αχτσιόγλου–, Μαρία Κυριακίδου, έγγραψε: «Με τον Νίκο Παππά (και εκείνους τους πολιτικούς που επέλεξαν να ταχθούν στο πλευρό του) δεν ενώνω ούτε τις αμαρτίες μου»! Το δημόσιο «ουδέν σχόλιο» της πλευράς Παππά στο παραπάνω ήταν ενδεικτικό του τι προφανώς θα λέγεται πίσω από τις κλειστές πόρτες.