Η διεύρυνση του Στέφανου Κασσελάκη περιλαμβάνει τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, τον Ευάγγελο Αντώναρο για μια σειρά από πανελίστες των lifestyle εκπομπών. Σε αυτό το πλαίσιο ο Άρης Σπηλιωτόπουλος έχει εμφανιστεί ξανά στα μέσα ενημέρωσης σε μια προσπάθεια να μας πείσει να ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές.

Έτσι σε συνέντευξη του στο Mega, ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή ξεκαθάρισε ότι η συνεργασία του με τον Στέφανο Κασσελάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι καθαρά... τεχνοκρατική, διότι ο ίδιος βοηθά το κόμμα στον τομέα της επικοινωνίας. Σύμφωνα με τον ίδιο: «Συνεργάζομαι τεχνοκρατικά με τον ΣΥΡΙΖΑ λόγω του επαγγέλματός μου. Στην Ελλάδα δεν είναι συνηθισμένοι πολλοί στο να αντιλαμβάνονται τον επαγγελματία να μπορεί να ασχολείται με τον χώρο με τον οποίο έχει σπουδάσει και έτσι να μην εξετάζει ενδελεχώς την ιδεολογική και πολιτική αφετηρία».

Ωστόσο ο Άρης Σπηλιωτόπουλος ξεκαθάρισε ότι πέρα από τους επαγγελματικούς λόγους, συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ διότι βρίσκεται πιο κοντά μαζί του... ψυχικά. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, δεν θα συνεργαζόταν με ένα κόμμα που δεν συμφωνεί: «Αν ερχόταν αυτή η επαγγελματική συνεργασία κάποια άλλα χρόνια που ενδεχομένως τα πράγματα ιδεολογικά και πολιτικά να ήταν διαφορετικά και για μένα, ίσως να μην έβρισκε η συνεργασία πρόθημα αυτιά. Ανταποκρίθηκα γιατί ως τεχνοκράτης κάνω τη δουλειά μου και δεν εξετάζω την αφετηρία του συνεργαζόμενου, από την άλλη πλευρά όμως ιδεολογικά και πολιτικά εγώ είμαι πολύ πιο ‘ψυχικά’ αυτήν την περίοδο κοντά στο άνοιγμα που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο λεγόμενο δημοκρατικό και προοδευτικό κέντρο. Πάντα εκεί ανήκω». 

Είμαι μακριά από την ΝΔ εδώ και χρόνια 

Παράλληλα δηλώνει μακριά από την Νέα Δημοκρατία διότι είναι πολύ... λαϊκιά για τα γούστα του. Σύμφωνα με τον ίδιο «Εγώ 10 χρόνια ήμουν ‘άστεγος’ με ψυχική απόσταση από τη ΝΔ λόγω της στροφής που είχε πάρει προς τη λαϊκή Δεξιά». Τέλος παραποιώντας πλήρως το νόημα των ευρωεκλογών, κάλεσε τους πολίτες όχι να ψηφίσουν για μια άξια εκπροσώπηση της χώρας στα ευρωπαϊκά όργανα αλλά για να τιμωρήσουν την κυβέρνηση! Σύμφωνα με το πρώην στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, «σε αυτήν την κάλπη, που οι περισσότερες πολιτικές δυνάμεις με εξαίρεση το ΚΚΕ, ομονοούν για την σταθερή πορεία της χώρας μας στην Ευρώπη, αυτές οι εκλογές προσφέρονται για ένα και μόνο μήνυμα. Επιδοκιμασίας ή αποδοκιμασίας για την κυβερνητική πολιτική».

Είναι βέβαιο ότι η γνώμη του Άρη Σπηλιωτόπουλου έχει ιδιαίτερη βαρύτητα διότι ως γνωστόν ήταν πολύ... επιτυχημένος υπουργός. Άλλωστε τα πήγε περίφημα και ως υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων, τερματίζοντας στην τρίτη θέση, παρά την κομματική στήριξη. Τώρα βρήκε πολιτικό λιμάνι στον Στέφανο Κασσελάκη.