Οι διαρκείς επιθέσεις του Στέφανου Κασσελάκη καθώς και η επιθυμία του Αλέξη Τσίπρα να δημιουργήσει ένα ευρύτερο μέτωπο στην κεντροαριστερά, με τον ίδιο προφανώς επικεφαλής, έχουν δημιουργήσει ήδη τετελεσμένα στον ΣΥΡΙΖΑ και γενικά στην αριστερά: Ο πρώην πρωθυπουργός αποκάλυψε στον δημοσιογράφο και συνομιλητή του, Νίκο Φελέκη, ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να απαντήσει στις προκλήσεις του Στέφανου Κασσελάκη αλλά ότι το διαζύγιο του με τον νυν πρόεδρο και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι οριστικό.
Το πιο σημαντικό ωστόσο από τις αποκαλύψεις είναι ότι, σύμφωνα με τον γνωστό δημοσιογράφο, ο πρώην πρωθυπουργός του εξήγησε ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον όχι όσο είναι ο Στέφανος Κασσελάκης πρόεδρος. Άλλωστε οι κατηγορίες για μαύρο χρήμα και υπονόμευση, είναι αρκετές για να δημιουργήσουν ένα αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ των δύο ανδρών. Ο Αλέξης Τσίπρας άφηνε να εννοηθεί επίσης ότι σε μια τέτοια περίπτωση, όπου δήλαδη ο Στέφανος Κασσελάκης παραμείνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η ώρα για έναν νέο σχηματισμό στην κεντροαριστερά με συνένωση δυνάμεων. Φυσικά για τον εαυτό του σε ένα τέτοιο εγχείρημα προβλέπει ηγετικό ρόλο.
Αδιαφορία για τις εσωκομματικές εκλογές
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας δεν ενδιαφέρεται και τόσο πολύ για το ποιος θα γίνει αρχηγός στον ΣΥΡΙΖΑ, οπότε ούτε ενθαρρύνει ούτε αποθαρρύνει τους επίδοξους διεκδικητές της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό διότι ενώ ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Νικόλας Φαραντούρης πιέζουν για μια στήριξη από τον Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να διεκδικήσουν με αξιώσεις την ηγεσία της Κουμουνδούρου, εκείνος παραμένει σιωπηλός. Άλλωστε και στην ομάδα των 87, η οποία πλέον έχει αυξηθεί σε 100 μέλη, συμβουλεύει να ξεμπερδεύουν με τον Στέφανο Κασσελάκη, όχι όμως για να επιστρέψει ο ίδιος στην ηγεσία, καθώς θεωρεί τον ΣΥΡΙΖΑ ένα φθαρμένο προϊόν. Όσο για τις εσωκομματικές εξελίξεις, θεωρεί βέβαιο ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα αφήσει την καρέκλα της ηγεσίας εύκολα και είναι ικανός να διώξει τους πάντες και να μείνει σε ένα κόμμα - ΙΧ, αλλάζοντας τα πάντα σε ένα προσωποπαγές μόρφωμα, δίχως σαφείς πολιτικές θέσεις, το οποίο θα λαμβάνει μονοψήφιο ποσοστό.