Η έκπτωση του Στέφανου Κασσελάκη από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έφερε έστω υποθετικά μία επανεμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα σε ερώτημα της δημοσκόπησης της GPO για τον ποιον επιθυμούν οι φίλοι του κόμματος να ασκήσει αντιπολίτευση από τη θέση του προέδρου. 

Ενώ τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους αναφορικά με το ενδεχόμενο να διεκδικήσουν εκ νέου την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, η δημοσκόπηση δίνει σαφές προβάδισμα στον Τσίπρα με 42,8% και στη δεύτερη θέση εμφανίζεται Στέφανος Κασσελάκης με 17,9%. Στην τρίτη θέση ο Σωκράτης Φάμελλος με 13,7% και στην τέταρτη ο Παύλος Πολάκης με 7,4%.

Το υποθετικό αυτό σενάριο, χωρίς να έχουν επισημοποιηθεί οι υποψηφιότητες, με τον ΣΥΡΙΖΑ να μένει «ακέφαλος», αναδεικνύει τις τάσεις της βάσης, που ουσιαστικά τον έλεγχο συνεχίζει, έστω και με αφωνία, να έχει ο Αλέξης Τσίπρας. 

Το ερώτημα της GPO ωστόσο είναι καθοριστικό για το πώς θα κινηθούν οι δύο πρώην πρόεδροι προκειμένου να διεκδικήσουν εκ νέου την ηγεσία.

Τα ερωτήματα και ο ρόλος του Τσίπρα στις εξελίξεις του ΣΥΡΙΖΑ

Το ερώτημα αυτό προκύπτει, εφόσον βέβαια επιβεβαιωθεί μία υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα, εάν αναλογιστούμε την περίοδο που διάβαζε στο αεροπλάνο σημειώσεις με τίτλο «Rebranding Tsipras» και καταλήγει στο ερώτημα έαν ήρθε η ώρα ο Αλέξης Τσίπρας να επαναλανσάρει το όνομά του.

Εάν πράγματι ισχύουν όλα αυτά, δημιουργείται ακόμα ένα ερώτημα. Εάν ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε τον Στέφανο Κασσελάκη για να καθαρίσει το κόμμα από αυτούς που θεωρούσε «υπονομευτές» και πλέον, δρώντας παρασκηνιακά, ήρθε η ώρα να πάρει πίσω το κόμμα του.