Απογοητευμένος και ο Γιώργος Κύρτσος που τους τελευταίους μήνες εμφανίζεται να στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη. Η τελευταία του ανάρτηση αναφορικά με τη δυνατότητα μετασχηματισμού του, μέχρι σήμερα, κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενδεικτική.

Συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στο X / πρώην twitter ο Γιώργος Κύρτσος επισημαίνει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να οργανώσει τον μετασχηματισμό του όταν είχε ποσοστά και δυνατότητες. Τώρα γνωρίζει τη σκληρή μοίρα της ευρωπαϊκής ριζοσπαστικής Αριστεράς. Το άλλοτε πανίσχυρο Podemos, που διεκδίκησε στην Ισπανία την ηγεμονία της κεντροαριστεράς από τους Σοσιαλιστές, είναι σήμερα περίπου πολιτικά ανύπαρκτο. Η ιστορική Die Linke της Γερμανίας έπεσε κάτω από το 5% και διασπάστηκε. Πρόκειται για πολιτικό κανόνα. Ένας ισχυρός -έγκαιρα απαλλαγμένος από τον αριστερό δογματισμό- ΣΥΡΙΖΑ, που συνέβαλε στον περιορισμό των καθεστωτικών χαρακτηριστικών της κυβέρνησης».

Ουσιαστικά ο Γιώργος Κύρτσος αφήνει να εννοηθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ άργησε και ως εκ τούτου ακολουθεί τη μοίρα. Αυτήν της ευρωπαϊκής Αριστεράς, όπως έγινε και στις περιπτώσεις των Podemos αλλά και της Die Linke.

Προς το παρόν ο Ευάγγελος Αντώναρος συνεχίζει τον αγώνα.

Δείτε την ανάρτηση: