Στον κόσμο τους βρίσκονται εκεί στο ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα ο Κώστας Τσουκαλάς.
Ο Κώστας Τσουκαλάς βρέθηκε στην ΕΡΤ και φυσικά τον ρώτησαν αν η βελόνα του ΠΑΣΟΚ θα ξεκολλήσει επιτέλους προς τα πάνω, καθώς ήρθαν Χριστούγεννα και παρά τις προειδοποιήσεις Γερουλάνου - Κουκουλόπουλου, το ΠΑΣΟΚ καταγράφει εξαιρετικά χαμηλά νούμερα. Τότε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ έδωσε μια επιχειρηματολογία που δυστυχώς δεν φαίνεται να προκύπτει από καμία μέτρηση και φυσικά ούτε από την ίδια την κοινωνία. Όπως είπε, στο δίλημμα Μητσοτάκης ή Ανδρουλάκης, ο κόσμος τελικά θα επιλέξει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Δεν μας είπε βέβαια γιατί οι δημοσκοπήσεις δίνουν τον Νίκο Ανδρουλάκη χαμηλότερα σε δημοφιλία ακόμα και από την Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Κυριάκο Βελόπουλο. Λεπτομέρειες. Μάλιστα τόνισε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ δίνουν... ελπίδα και προοπτική στην χώρα.
Βλέπει το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα
Επιπλέον ο Κώστας Τσουκαλάς εξέφρασε την βεβαιότητα, και αυτό έχει σημασία, ότι μπορεί τώρα να μην καταγράφονται υψηλά νούμερα για το ΠΑΣΟΚ, αλλά όταν θα τεθούν διλήμματα στους πολίτες στις εκλογές, το κόμμα του θα είναι μακράν πρώτο. Από πού προκύπτει αυτό; επίσης από πουθενά. Αλλά δυστυχώς τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη επιλέγουν να ζουν στη δική τους πραγματικότητα. Βέβαια οι επίδοξοι δελφίνοι του ΠΑΣΟΚ έθεσαν χρονικό ορίζοντα ως τα Χριστούγεννα για να ξεκολλήσει η βελόνα. Αλλιώς, όπως είπε και ο Παύλος Γερουλάνος, το παιχνίδι είναι χαμένο στις εκλογές. Ποιος έχει δίκιο τώρα; ο Παύλος Γερουλάνος ή ο Κώστας Τσουκαλάς; Σε κάθε περίπτωση, όσο η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αρνείται να δει την πραγματικότητα, τόσο θα βυθίζεται στις μετρήσεις. Και από το νέο έτος έρχονται μεγάλες αναταράξεις στην αντιπολίτευση.
Όπως δήλωσε ο Κώστας Τσουκαλάς «Την ώρα που θα μπουν τα διλήμματα. Όταν θα έρθει η ώρα να επιλέξει το αύριο του, θα επιλέξει με βάση ποιος του διασφαλίζει ελπίδα, προοπτική και ασφάλεια. Εκεί είναι δεδομένο και είμαι σίγουρος ότι ο συνεπής αγώνας και του ΠΑΣΟΚ και του Νίκου Ανδρουλάκη και το πολιτικό σχέδιο ανάταξης της οικονομίας, θεσμικού μετασχηματισμού και κοινωνικής ανόρθωσης θα αξιολογηθεί θετικά και το ΠΑΣΟΚ θα μπορέσει να είναι πρώτο κόμμα». Πολλά κούφια λόγια με ρητορικη των 80ς. Καλά θα πάει αυτό.

