Αμέσως μετά την υπουργοποίηση του Τάκη Θεοδωρικάκου, εμφανίστηκαν δημοσιεύματα «σαν έτοιμα από καιρό, σαν θαραλλέα» που θα έλεγε και ο Καβάφης, τα οποία αναμασώντας τις «αποκαλύψεις» παρελθόντων ετών, επιχείρησαν να εμπλέξουν τον υπουργό στη διαβόητη υπόθεση της «Greek Mafia».

Τα δημοσιεύματα υιοθετήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ (οποία έκπληξις...) και ο υπουργός έδωσε απάντηση: «Ο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη βρίσκεται σε τόσο μεγάλο βαθμό απόγνωσης, που για να αντιπολιτευτεί την κυβέρνηση υιοθετεί ωμά ψέματα και πρωτοφανείς αθλιότητες (...). Ενημερώνω τους πάντες ότι αντιμετώπισα θεσμικά αυτήν την αθλιότητα εδώ και μήνες, υποβάλλοντας μήνυση εναντίον του ψεύτη, συκοφάντη και υπηρεσιακώς αποτυχημένου πρώην αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. και η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη. Αν νομίζουν τόσο τα ενεργούμενα όσο και οι ηθικοί αυτουργοί αυτής της υπόθεσης ότι θα με αποσπάσουν από την κρίσιμη αποστολή που μου ανέθεσε ο πρωθυπουργός, αυταπατώνται. Πάντως, ευχαριστώ και την εφημερίδα και όσους συνεργάζονται για αυτή τη συκοφαντία μαζί της, καθώς θυμίζουν σε όλους πόσο ενοχλώ τα κάθε λογής συμφέροντα».

Πάντως, να θυμίσω ότι στη δίκη που ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο αποδείχτηκε ότι η ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ έκανε συστηματικά χιλιάδες υποκλοπές χωρίς εισαγγελική έγκριση, η δε ΑΔΑΕ κοιμόταν (βολικά) τον ύπνο του δικαίου.

Το συγκλονιστικό είναι ότι στη δίκη αποδείχτηκε πως, ενώ στη δικογραφία υπήρχαν περίπου 45.000 απομαγνητοφωνήσεις, αυτές είναι χωρίς εισαγγελική άδεια και «έχουν κατασκευαστεί από άγνωστα άτομα».

Αποτέλεσμα ήταν να αθωωθούν άπαντες οι εμπλεκόμενοι διότι η δικογραφία στηρίχθηκε σε παράνομες υποκλοπές.