Μπορεί η Κουμουνδούρου να διαφήμισε ως μεγάλο πολιτικό γεγονός τις επαφές του νέου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, με κάποιους Eυρωπαίους αξιωματούχους δίχως σημαντική επιρροή, ωστόσο εισέπραξε μία μεγάλη άρνηση με αποτέλεσμα το ταξίδι του να μην πετύχει ένα σοβαρό στόχο: Το άνοιγμα στους Eυρωπαίους σοσιαλιστές.


Ο Στέφανος Κασσελάκης στις Βρυξέλλες επιχείρησε να συναντήσει την Πρόεδρο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών - Δημοκρατών στο ευρωκοινοβούλιο, κ. Ιράτσε Γκαρθία Πέρεθ. Ένα φωτογραφικό στιγμιότυπο μαζί της ήταν ιδιαίτερα επιθυμητό στην ομάδα Κασσελάκη, ώστε να σηματοδοτήσει το άνοιγμα του στο κέντρο και τους σοσιαλιστές εντός και εκτός Ελλάδας. Ωστόσο σύμφωνα με πηγές της στήλης «Θεωρείο» στην έντυπη έκδοση της «Καθημερινής», το ραντεβού δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ και αρκέστηκε μόνο στην ομάδα της αριστεράς. Θυμίζουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν πάντα προσκεκλημένος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στα συνέδριά τους ως παρατηρητής αλλά φαίνεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν απομονώνεται μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. 


Κάποιες κακές γλώσσες λένε ότι για το άκυρο στη συνάντηση έβαλε το χεράκι του και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος έχει πολλές γνωριμίες στην ευρωβουλή και φυσικά το κόμμα του ανήκει στην ομάδα των σοσιαλιστών. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σαφώς και δεν επιθυμεί να ανακατεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τους σοσιαλιστές, διατηρώντας το μονοπώλιο για το κόμμα του. Άλλωστε οι προσκλήσεις στον Αλέξη Τσίπρα δεν τον χαροποιούσαν ιδιαίτερα.



Φαινόμενα διάλυσης στην ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ


Έτσι ο Στέφανος Κασσελάκης αρκέστηκε να συναντηθεί με κάποια στελέχη της ευρωπαϊκής αριστεράς και φυσικά με τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος τους είπε ότι όποιος επιθυμεί μπορεί να είναι ξανά υποψήφιος αλλά η υποδοχή δεν ήταν ιδιαίτερα θερμή από τους ευρωβουλευτές. Ο Παπαδημούλης του έκανε γνωστό ότι δεν πρόκειται να θέσει υποψηφιότητα εκ νέου για την ευρωβουλή, ο Στέλιος Κούλογλου έχει ήδη αποχωρήσει από το κόμμα ενώ ο Πέτρος Κόκκαλης, ο οποίος δεν συμπαθεί τη νέα ηγεσία, έχει το μυαλό του στην ίδρυση νέου πολιτικού φορέα, ωστόσο όλα παραμένουν ανοιχτά. Ο δε Αλέξης Γεωργούλης δεν εμφανίστηκε στη συνάντηση, καθώς τέθηκε εκτός κόμματος μετά τις γνωστές καταγγελίες. Του έμειναν δύο σίγουροι: Ο Κώστας Αρβανίτης και η Έλενα Κουντουρά, η οποία προέρχεται από τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου.