Ο Νίκος Ανδρουλάκης σήκωσε το γάντι που επιχείρησε να πετάξει ο Αλέξης Τσίπρας, επιρρίπτοντας ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ για την ήττα του κόμματός του και τον θρίαμβο του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τη Χαριλάου Τρικούπη να καλεί τους «κ. του ΣΥΡΙΖΑ να κοιταχτούν στον καθρέφτη».

Τα δύο κόμματα οδεύουν πλέον σε έναν ανοιχτό πόλεμο πιάνοντας χαρακώματα εν όψει των δεύτερων εκλογών, που όπως όλα δείχνουν θα προκηρυχθούν για τις 25 Ιουνίου. Και επιβεβαιώνεται από την κόντρα που έχει ξεσπάσει ήδη από την επομένη των εκλογών.

«Θα μείνετε στη μνήμη των προοδευτικών πολιτών ως αυτός που έδωσε το φιλί της ζωής στην κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη» σχολίασε η Χαριλάου Τρικούπη σημειώνοντας:

«Καλύτερα οι κ. του ΣΥΡΙΖΑ να κοιταχτούν στον καθρέφτη και να αναρωτηθούν για τις επικίνδυνες θέσεις τους στα εθνικά θέματα όπως ήταν οι ''Πρέσπες του Αιγαίου'' και ''η θάλασσα δίχως σύνορα'', για τα ''τοπικά νομίσματα'' και την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης».

Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα αναφέροντας επίσης «κύριε Τσίπρα, ο πολιτικός σας κατήφορος είναι ανάλογος με τον εκλογικό σας κατήφορο. Ξύσατε τον πάτο του βαρελιού πάνω στην αγωνία της πολιτικής σας επιβίωσης, φτάνοντας στο σημείο να αγκαλιάσετε τα στελέχη του Πάνου Καμμένου, να ξεπλύνετε την κυβέρνηση της χρεοκοπίας του Κώστα Καραμανλή εντάσσοντας στα ψηφοδέλτιά σας τον Ευάγγελο Αντώναρο και απευθύνοντας προσκλητήριο μέχρι και στους ψηφοφόρους του Κασιδιάρη και των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα, αποκαλύπτοντας γιατί δεν ψηφίσατε την τροπολογία, που απαγόρευε σε μια νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση να συμμετέχει στο δημοκρατικό μας πολίτευμα».

Πλέον οι δεύτερες εκλογές εξελίσσονται σε πόλεμο μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε και ο Αλέξης Τσίπρας αυτό υποστήριξε στη δήλωσή του παραπέμποντας όχι σε μια προεκλογική περίοδο με στόχο τη νίκη, αλλά με στόχο την καταγραφή του κόμματός του ως μια ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση.

Το κάνει όμως και πάλι ανασύροντας… μπαμπούλες όπως αυτός περί «ηγεμόνα» αναφορικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.