Συνάντηση με παραγωγικούς φορείς είχε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου Κρήτης, εξαπολύοντας μία ακόμα εμμονική επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με φόντο τις ευρωεκλογές, υποστηρίζοντας πως «το ΠΑΣΟΚ είναι η δύναμη, που θα μπει ανάχωμα και φραγμός στην αλαζονεία του κ. Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας».

Ειδικότερα, στις δηλώσεις του ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε: «Θέλω να αναρωτηθεί σήμερα ο κάθε εργαζόμενος τι σημαίνει η ανάπτυξη του κ. Μητσοτάκη, όταν η αγοραστική δύναμη του ελληνικού λαού είναι η χαμηλότερη σε όλη την ευρωζώνη πάνω μόνο από τη Βουλγαρία και η δεύτερη μικρότερη σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τι είδους ανάπτυξη είναι αυτή που στηρίζεται στον αφελληνισμό της ελληνικής οικονομίας. 40% των ξένων επενδύσεων είναι real estate;

Θέλω, λοιπόν, να στείλουμε ένα μήνυμα στις 9 Ιουνίου: Δεν πάει άλλο. Η Ελλάδα χρειάζεται μια ανθεκτική οικονομία και μια δίκαιη κοινωνική πολιτική, η οποία θα βασίζεται σε έναν άλλο προοδευτικό δρόμο. Οι συντηρητικές πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας βοηθούν μόνο τους λίγους και είναι εις βάρος των πολλών. Αυτό βιώνει κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας και, ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι που στη συντριπτική τους πλειοψηφία αμείβονται μηναία με κάτω από 1.000 ευρώ και κάθε 15 του μηνός βιώνουν τη δυσκολία να αγοράσουν τα βασικά για την οικογένειά τους.

Κολλημένος με τις υποκλοπές

Έχουμε χρέος στις 9 Ιουνίου να στείλουμε ένα μήνυμα: Η Ελλάδα χρειάζεται μια πολιτική δύναμη που να κάνει πραγματική αντιπολίτευση, να υπηρετεί τη δημόσια υγεία και τη δημόσια παιδεία , τη μείωση του κόστους ζωής και ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα. Αυτό θα υπηρετήσει το ΠΑΣΟΚ με όλες του τις δυνάμεις, ξεκινώντας την εκστρατεία του, εδώ από το Ηράκλειο, σε όλη την χώρα μέχρι τις 9 Ιουνίου.

Το ΠΑΣΟΚ είναι η δύναμη, που θα μπει ανάχωμα και φραγμός στην αλαζονεία του κ. Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας. Δεν μπορεί άλλο να βιώνει ο ελληνικός λαός το συνεχές τρίπτυχο: Διαφθορά, συγκάλυψη, ατιμωρησία. Αυτό κλονίζει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού στην πολιτική και τη δημοκρατία.

Έχουμε χρέος, ως δημοκρατική παράταξη, να υπερασπιστούμε τους θεσμούς. Το έκανα και χθες από την Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών. Θα συνεχίσω τον αγώνα μου, διότι για εμάς προτεραιότητα είναι η βιώσιμη ανάπτυξη, η κοινωνική δικαιοσύνη και η ποιοτική δημοκρατία».