Η (α)συνέπεια του Νίκου Ανδρουλάκη, ώρες ώρες, είναι παροιμιώδης. Βγαίνει πριν από λίγες ημέρες και, εμμέσως πλην σαφώς, δηλώνει ότι το κόμμα του θα ψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Πριν αλέκτορα φωνήσαι όμως: σε συνέντευξή του στα φιλόξενα στούντιο του Mega του Βαγγέλη Μαρινάκη κάνει «στροφή 360 μοιρών προς την αντίθετη κατεύθυνση» αλά Τσίπρας και δηλώνει με πάσα σοβαρότητα «τον νόμο δεν θα τον ψηφίσουμε γιατί θέλουμε μια καθαρή λύση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και όχι την εμπορευματοποίηση που υπονομεύει».

Οι πληροφορίες ότι ζαλίστηκε από τη μεγαλειώδη κυβίστηση που έκανε ελέγχονται ως... ανακριβείς. Σε κάθε περίπτωση, ο σημερινός επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ μπορεί να νιώθει υπερήφανος, όχι γιατί δεν ψηφίζει ένα προοδευτικό νομοσχέδιο (σ.σ.: γιατί άραγε δεν μπήκε στον κόπο να ρωτήσει την Άννα Διαμαντοπούλου;), αλλά γιατί βαδίζει στον δρόμο του λαϊκισμού και του αναχρονισμού που (ξανα)χάραξε ο Τσίπρας, τα ένδοξα εκείνα χρόνια που μαζί με τον Καμμένο κυβέρνησαν τη δόλια τούτη χώρα. Λεπτομέρεια: το τι κέρδισε ο Τσίπρας από την επένδυση στον λαϊκισμό που έκανε, όλοι το γνωρίζουμε.

Αυτό που τώρα μένει να μάθουμε είναι ποια θα είναι η πολιτική τύχη του Νίκου Ανδρουλάκη, εφόσον συνεχίσει στον ίδιο δρόμο και δεν το πάρει αλλιώς...