Ο Ανδρέας Λοβέρδος, ένα από τα πρόσωπα που κατηγορήθηκαν στη σκευωρία Novartis αλλά τελικά αθωώθηκαν από τη δικαιοσύνη μετά από πολλά έτη ερευνων, έσπευσαν να σχολιάσουν τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για ατυχείς χειρισμούς στο θέμα. Μάλιστα ο πρώην πρωθυπουργός παραδέχθηκε μεταξύ άλλων ότι στο σκάνδαλο Novartis, όπως το αποκάλεσε ο ίδιος, έβαλαν στο ίδιο τσουκάλι ανθρώπους που δεν είχαν καμία απολύτως εμπλοκή.

Σε δήλωσή του στο Parapolitika.gr ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, υπογραμμίζει τα εξής:« Άλλη μία δικαίωση για όλους εμάς που στοχοποιηθήκαμε. Όμως, με μία λέξη, με ένα επίθετο δεν ισοσκελίζονται όλα αυτά που τραβήξαμε από τον ίδιον τον κ. Τσίπρα. Περιμένουμε να βγουν οι κουκούλες». Οι αποκαλύψεις του Αλέξη Τσίπρα προκάλεσαν τέτοιο πολιτικό σεισμό, ώστε του επιτέθηκε ο Παύλος Πολάκης καθώς και τα τοξικά τρολ του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία έχουν αλλεργία με την αλήθεια και έχουν γαλουχηθεί στις συκοφαντίες και τις χυδαίες επιθέσεις.

Η νέα παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα μετά το συνέδριο προκάλεσε πολλαπλές αναταράξεις, ιδίως μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η σύρραξη του πρώην πρωθυπουργού με τον Στέφανο Κασσελάκη φαίνεται οριστική και αμετάκλητη. Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος αθωώθηκε για το ζήτημα με δικαστικό βούλευμα ενώ με αποφάσεις της δικαιοσύνης αθωώθηκαν όλοι οι πολιτικοί που είχαν κατηγορηθεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Παναγιώτης Πικραμένος και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.