Σε συνέχεια της υπουργικής απόφασης με την οποία ρυθμίζονται τα ζητήματα αναστολής λειτουργίας των Δικαστηρίων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η Κυβέρνηση προχωρά άμεσα στις απαραίτητες νομικές ενέργειες για την αναστολή όλων των πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης (πλειστηριασμών, κατασχέσεων κλπ) στην ίδια Περιφέρεια, από τις 7 Σεπτεμβρίου 2023.

Εκδόθηκαν επίσης σήμερα δύο Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για τη ρύθμιση δικονομικών θεμάτων που προκύπτουν από την αναστολή λειτουργίας των Δικαστηρίων. 

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη ανεστάλη η λειτουργία των Δικαστηρίων και των Εισαγγελιών που εδρεύουν στις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας, Σποράδων, Καρδίτσας και Τρικάλων, καθώς και του Ειρηνοδικείου Φαρσάλων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, για το χρονικό διάστημα από 8 έως και 13 Σεπτεμβρίου 2023, λόγω της εξελισσόμενης κακοκαιρίας με την ονομασία «Daniel».

Με την ίδια απόφαση ρυθμίζονται όλα τα δικονομικά και λοιπά ζητήματα που προκύπτουν από την από την αναστολή λειτουργίας των εν λόγω Δικαστηρίων και Εισαγγελιών.